Ocak 2025’te En Düşük Emekli Maaşı Ne Kadar Olacak?

TÜİK tarafından açıklanan son veriler sonrasında, emekli maaş zammında 3 aylık enflasyon farkı belli oldu! “Peki son veriler en düşük emekli maaşının ne kadar olacağını gösteriyor?” Diyorsanız, 2025 emekli maaş zammı ile ilgili son gelişmeler işte sizlerle…

Güncelleme:

Emekli zammının belirlenmesinde kritik rol oynayan enflasyon rakamlarında 3 aylık enflasyon verilerinin açıklanmasının ardından birçok uzman SSK ve Bağ-Kurlular enflasyon farkı ile emekli maaş zammı hesaplamaları yapmaya başladı. “Son olarak temmuz ayında 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 25 zamla beraber en düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL'ye yükselen emekli maaşı 2025’te ne kadar olacak? emekli maaş zammı hesaplamasında son durum ne?” gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

3 Aylık Enflasyon Farkı Belli Oldu!

TÜİK, Eylül ayında enflasyonun aylık yüzde 2,97 olarak gerçekleştiğini açıklayarak kamuoyuna duyurdu. TÜİK tarafından son veri ile birlikte, SGK ve Bağ-Kur emeklileri Temmuz ayı için yüzde 3.23, Ağustos ayı için de yüzde 2,47, Eylül ayı için de yüzde 2,97 zammı hak etti ve kümülatif fark yüzde 8,90 olmuş oldu.

6 aylık enflasyon farkı ile zam alan emekliler için ise Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon verilerinin açıklanması bekleniyor. 3 aylık verilerin açıklanmasıyla beraber, 6 aylık enflasyon farkı netlik kazanmış olacak. Daha sonra ise en düşük emekli maaşına gelecek zam oranı belli olacak.

2025’te Emekli Yüzde Kaç Zam Alacak?

Ocak emekli maaş zammı ile ilgili birçok uzmandan tahminler gelmeye devam ederken, SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine 2025 Ocak ayında bu yılın Temmuz – Aralık dönemindeki enflasyon oranında zam yapılacağını anımsatan Habertürk Yazarı Ahmet Kıvanç; şu ana kadar Temmuz ve Eylül arasındaki enflasyon farkı yüzde 8,92 olduğuna dikkat çekerek, OVP’nin 2024 yılı enflasyonu yüzde 41,5 olarak öngördüğünü bu tahmin gelmesi ile Temmuz – Aralık dönemi enflasyonu yüzde 13,45 olacağını açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800