MHRS’de son durum: İptaller sonrasında hastane kapasitesi arttı!

Geçtiğimiz günlerde yayınlanan duyuruyla birlikte, MHRS’de yeni dönem başlamıştı... Sağlık Bakanı Koca, MHRS’de son durum ile ilgili açıklama yaparak, yeni dönem sonrasında hastane randevusuna gelinen son durumu açıkladı! Onaylı randevu sistemi ile ilgili son gelişmeler işte sizlerle...

Koca, onaylı randevu dönemine geçilmesi ile birlikte randevusuna gelenlerin oranında artış yaşandığına dile getirerek, İptalleri ile birlikte hastane kapasite oranlarını arttığını ve randevusuna gelen kişilerin oranında önemli artış olduğunu dikkat çekti.

Onaylı MHRS randevu sisteminde son durum!

Kabine toplantısı sonrasında basın mensuplarına açıklama yapan, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Bakanlığı Merkezi Hastaneler Randevu Sistemi MHRS’de geçtiğimiz günlerde uygulanmaya başlayan, onaylı MHRS randevu sistemi değişikliği ile ilgili açıklama yaparak şu bilgileri aktardı;

Bakan Koca, “Şu anda bir sorunla karşılaşılmadığını söyleyebilirim” diyerek, daha önce yaşanan sorunları anımsatarak, “Özellikle sadakatsizlik ve son dakika iptalleri sebebiyle kapasitemizin yüzde 30’unu kullanamıyorduk” dedi.

Yeni dönem ile birlikte, bu anlamda sadakat oranında, randevusuna gelen vatandaşımızın oranında önemli artış olduğunu sözlerinde yer veren Bakan Koca, “Buradaki esas gündemimiz vatandaşımızı daha hızlı sağlık hizmetine eriştirmek. Tüm çalışmalarımız bu doğrultuda ve çabamız bunun için. Hem illerimizde hem hastanelerimizde başta şehir hastanelerimiz ve eğitim araştırma hastanelerimiz olmak üzere teker teker ziyaret ederek, değerlendirmeler yapıyoruz” dedi.

Gerektiğinde klinik klinik, birim birim değerlendirme noktasına kadar tek tek incelendiğine dikkat çeken Koca, asıl amaçlarının vatandaşların sağlık hizmetine bütün branşlarda erişebilmesini sağlayabilmek olduğunu bu sorun çözmek adına çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Sağlık Bakanlığı olarak, yapılan incelemeler sonucunda, özellikle bazı branşlarda sorunlar yaşandığını açıklayan Koca, bazı branşlarda sorun görüyoruz fakat o branşlarla ilgili de sorunları çözmek için gayret ve çaba içerisindeyiz. Çözene kadar  devam edeceğiz” dedi.

Bakan Koca, “ilk önceliğimiz bu” dedi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Şu an için öncelikli gündemlerinin sağlık hizmeti talebi olan vatandaşların tamamının talebine en hızlı ve en uygun şekilde ulaşması olduğuna dikkat çekerek, “Tüm mesaimizi bu çözümler için harcıyoruz. Bu konuyu çözeme kavuşturana kadar ilk önceliğimiz bu başka bir gündemimiz olmayacak. Çözüm var ve yakın zamanda daha iyi sonuçlar aldığımızı hep birlikte göreceğiz.” Dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800