Mezuniyet Balosu Yasaklandı, Haberine Yanıt Bakan Tekin’den geldi!

Kamuoyunun gündeminde yer alan Mezuniyet balosu yasaklandı haberlerini yalanlayan, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, mezuniyet baloların yasaklanmadığını, 5 yıldızlı otellerde yapılan baloları doğru bulmadığını söyledi. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Yeni müfredatla ilgili gelen 67 bin görüş ve önerinin 10 bin 756’sından doğrudan faydalanıldığını dile getiren Tekin, en başından itibaren çok katılımcı ve demokratik bir mantıkla süreci yürütmeye çalıştıklarına dikkat çekti. Bu konuda gelen eleştirileri reddettiğini sözlerinde yer veren Tekin, “İtiraz edenlerin neye itiraz ettiklerini merak ediyorum.” dedi.

Tekin Eleştirileri Reddettiğini Açıkladı!

NTV yayınında konuşan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata yöneltilen eleştirilere yanıt vererek sorulan sorulara yanıt verdi.

Müfredat değişikliği konusunda her kesime, birçok kez katkı verme konusunda çağrıda bulunduklarını anımsatan Bakan Tekin, o dönemde az sayıda geri dönüş aldıklarını dile getirerek, tüm bunların üzerine nisan ayının sonunda yeni müfredat metnini kamuoyuyla paylaştıklarını ifade etti. Yeni müfredat metni hazırlanmadan önce yaptığı çağrılara dönüşün az olduğunu belirten Tekin, “Buyurun gelin yapalım diyorum... hiçbiriniz gelmiyorsunuz sonra hazırlanan metni eleştiriyorsunuz” diyerek yapılan eleştirileri reddettiğini dile getirdi.

Müfredatta, Osmanlı’nın duraklama döneminin ‘dönüşüm’, çöküş döneminin ‘savaşlar sarmalında Osmanlı’ olarak yer almasıyla ilgili eleştiriler olduğuna dikkat çeken Bakan Tekin, Nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna  “Osmanlı kötü, Cumhuriyet iyi’ veya “Cumhuriyete karşıyız, Osmanlı’yı seviyoruz.” Şeklindeki ikilemlere karşı olduğunu açıkladı.

Mezuniyet Baloları Yasaklanmadı!

“Mezuniyet baloları yasaklandı mı?” yanıt veren Tekin, çocukların ve velilerin üzerindeki yükü minimize edecek adımlar attıklarını dile getirerek, Mezuniyet balolarını yasaklamadığını sadece velilerin şikayetleri üzerine, onlara maddi bir külfet olmadan yapılmasını istediklerini sözlerinde yer verdi.

Velilerin, “5 yıldızlı otelde şu kadar maliyetle balo düzenleniyor biz bu paraları vermek zorunda mıyız, vermek istemiyoruz ama çocuğumuzun da oradan ayrı kalmasını istemiyoruz” Diyerek velilerin eleştirileri olduğuna dikkat çeken Bakan Tekin, söz konusu etkinliklerin okul idarelerinin kontrolünde, okulların uygun salonlarında yahut, Milli Eğitim Bakanlığı’nın ildeki, ilçedeki başka bir alanında organize edilmesinin velilerin üzerindeki külfeti alacaklarını aktardı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800