Mevduat Faizleri Yükseldi! Kiracılar Sıkıntıya Düştü!

Faizin getirisi vatandaşları cezbederken, ev sahipleri evlerini kiralamak yerine satarak bankada parasını değerlendirmeye başladı. Bu durumun kiracılar sıkıntıya düşmesine neden olacağı düşünülüyor. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Yatırımcılar Heyecanlandı!

Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte bu yükseliş yatırımcıları bir hayli heyecanlandırdı. Elinde nakdi bulunan yatırımlarını mevduat faizlerinden değerlendirirken, ev sahiplerinin bir çoğu evlerini satarak parasına para katıyor. Bunun sonucu ise kiracıları etkiliyor. Faizin getirisi vatandaşları cezbederken, ev sahipleri evlerini kiralamak yerine satarak bankada parasını değerlendirmeye başladı. Ev sahibinin bu yönteme başvurması ise kiralık ev krizine neden olacağı düşünülüyor.

Emlakçılar Odasından, ev sahiplerinin kiralamak yerine satarak bankada parasını değerlendirdiklerini ve kiralık ev arayanların Temmuz, Ağustos ve Eylül ayı dönemlerinde ciddi oranda sorun yaşadığı yönünde açıklama gelirken Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici, ev sahipleri parasını bankada değerlendirmeyi tercih ettiklerine dikkat çekerek, “Bu durum ise kiralık ev arayanlar adına sıkıntı” dedi.

Emlakçılar Odası Başkanı Değerlendirmede Bulundu!

Emlakçılar Odası Başkanı Zeynel Biçici, ev sahipleri parasını bankada değerlendirmeyi tercih ediyor, diyerek yapmış olduğu açıklamasında, ev sahiplerinin evlerini satmasının önüne geçilemediğini taktirde neler meydana geleceğine dikkat çekerek şu değerlendirmelerde bulundu;

Emlakçılar Odası Başkanı Biçici, “Kiralık daire bulmak zaten çok zor. Gurbetçiler ile birlikte birde üstüne memurlar için tayin dönemi, düğün sezonun başlaması, olması gibi nedenlerden dolayı kiracılar zorda. Birde ev sahiplerinin evini satarak bankada değerlendirmesi beraberinde birçok sorunu getirecek” dedi.

Biçici, Mevduat faizleri yeniden yükselişe geçmesi ile birlikte faizin getirisini gören ev sahipleri evlerini kiralamak evini satarak bankada parasını değerlendirmeye başladığına dikkat çekerek, “ev sahipleri parasıyla para kazanıyor. 8 bin, 9 bin, 10 bin TL’ye ev kiralamak yerine parasını bankalarda değerlendirip aylık kiralamadan daha fazla gelir elde ediyor. Bu durum karşısında ise kiracı zorda kalıyor” dedi.

Bu durum karşısında nasıl önlem alınacağı ileriki günlerde neler yaşanacağı ise merak konusu olmaya devam ediyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800