Mersin Üniversitesi yeni bir teknoloji geliştirdi! Savunmadan havacılığa her alanda olacak!
Mersin Üniversitesi’nden sevindiren bir gelişme yaşandı. Üniversite gerçekleştirmiş olduğu çekme kuvveti 1500 şeklinde olan çelik bağlantı elemanı geliştirdi.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlMersin Üniversitesi’nden dünyaya örnek olacak bir çalışma gerçekleştirildi. Savunmadan havacılığa kadar her alanda kullanılabilecek bir çelik bağlantı elemanı geliştirildi. İşte konuyla ilgili tüm detaylar…
Mersin Üniversitesi paylaştı
Mersin Üniversitesi’nde yeni bir çelik ürün geliştirildi. Üretilen bu çelik ile birlikte savunmadan havacılığa kadar her alanda kullanılabilecek çekme kuvveti 1500 olan çelik bağlantı elemanı Mersin Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi olarak bilinen Mustafa Taşkın ve ekibi tarafından paylaşıldı. Üretilen Çelik’in bağlantı elemanı olması dışında savunma sanayiden havacılığa kadar her alanda kullanılabileceği paylaşıldı.
Profesör doktor paylaştı Mersin Üniversitesi’nde görev yapan öğretim üyesi profesör doktor Mustafa Taşkın beraberindeki akademisyenler ve savunma sanayisinde çalışmış olan bir firma ile birlikte TÜBITAK 1507 destekli olan mali boyut yüksek mukavemetli bağlantı elemanı üretilmesi ile ilgili proje çalışmasını paylaştı. Geliştirilen çalışma ile birlikte çeliğin içerisinde yeni bir alaşım element kullanılarak bazlı termomekanik işlemler adına tabi tutulup yurtdışına İthal edilmiş olan 1100 mega bağlantı elemanlarından çok daha kalitelisinin üretildiği paylaşıldı.
Yeni bir alaşım geliştirildi
Mersin Üniversitesi tarafından geliştirilen teknoloji dünyaya örnek oldu. Nano boyutlu yüksek mukavemetli bağlantı eleman üretimi ile ilgili proje çalışmalarının yapıldığını belirtmiş olan profesör doktor Mustafa Akın, Türkiye’deki çelik üretimi konusunda ilerleyen dönem adına bir adım atıldığı belirtildi. Şu anda Türkiye’deki üretimin çok iyi durumda olduğu aktarıldı. Yüksek kaliteli çelik üretimi konusu içerisinde çok iyi bir durumda ve konumda olunmadığını paylaşan Mustafa Akın bu eksikliğin giderilmesi amaçlı olarak ekip arkadaşıyla birlikte bir çalışmaya başlanmış olduğunu ve bu konuya uygun olarak bir alaşımın geliştirildiğine paylaştı. Paylaşılan alaşımından havacılıkta uzaya kadar pek çok alanda kullanılabileceği dile getirildi.
Mersin Üniversitesi’nde geliştirilmiş olan bu proje kapsamı içerisinde çok büyük bir adım atıldığı paylaşıldı. Dünyadan ithal edilen ürünlerin artık Türkiye’de kendi üretimine çok daha iyi şekilde yapacağı belirtildi. Mersin Üniversitesi’nden ilerleyen günlerde projeyle ilgili yeni açıklamalar bekleniyor.