Merkez Bankası PPK Temmuz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

Milyonlarca vatandaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın Temmuz toplantısına odaklandı. “Peki, Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Toplanan Kurul’un, politika faizi hangi oranda çıkacak? TCMB’nin temmuz ayı faiz kararı ne olacak?” detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK), geçen ayki son toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tutmuştu. Merkez Bankasının Temmuz ayı PPK toplantısında ne tür karar vereceği kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplarken, TCMB Başkanı Fatih Karahan’ın katılacağı uluslararası toplantılar nedeniyle toplantı tarihi 25 Temmuz’dan 23 Temmuz’a çekildi...

Temmuz Ayı Faiz Kararı Saat Kaçta Açıklanacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını belirlemek üzere toplanacak olan kurul Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında bir kez daha bir araya gelerek, 23 Temmuz’da yılın altıncı faiz kararını belirlemek için toplanacak. Söz konusu toplantıda alınan karar ise saat 14.00’te kamuoyuyla duyurulacak.

TCMB haziran faiz kararı ne doğrultuda olacak?

TCMB, Para Politikası Kurulu (PPK), geçen ayki son toplantısında politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını değiştirmeyerek yüzde 50’de tutmuştu. Merkez Bankasının Temmuz ayı PPK toplantısında ne tür karar vereceği kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplarken, TCMB’den faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuru doğrultusunda, Yaşar Fatih Karahan başkanlığında toplanan Kurul’un, politika faizinin yüzde 50’de sabit kalmasına karar verilmişti.

TCMB faiz oranlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre, aylık enflasyonun ana eğilimindeki zayıflamanın mayıs ayında geçici bir kesintiye uğradığı, yakın dönemde ise göstergelerin yurt içi talebin, halen enflasyonist düzeyde olmakla birlikte yavaşladığı yönünde, öte yandan hizmet enflasyonundaki yüksek seyir ve katılık, enflasyon beklentileri, jeopolitik riskler ve aynı zamanda da gıda fiyatlarının enflasyonist baskıları canlı tuttuğu bilgisi verildi.

TCMB’nin Temmuz Ayı Faiz Kararı Ne Olacak?

TCMB, 23 Temmuz Salı günü yapılacak PPK toplantısına yönelik, 15 ekonomistin katılımıyla sonuçlanan beklenti anketine göre, ekonomistlerin politika faizindeki değişiklik ile ilgili beklentilerinin medyan değeri, faizin %50’de sabit bırakılması yönünde oldu.

Yorumlar
Kalan Karakter 800