Memur ve Emeklinin Zam Oranı Netlik Kazandı!

Temmuz ayı enflasyon rakamının açıklanması ile birlikte memur ve memur emeklisinin maaş artış oranları netlik kazanmış oldu. Açıklanan verilere göre, memur ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 19,31 oranında gerçekleşti. Memur ve emekli maaş zammı ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Güncelleme:

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan verilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), haziranda aylık bazda yüzde 1,64, yıllık bazda ise yüzde 71,60 arttı.

Açıklanan verilere göre, memur ve memur emeklilerinin 2024 yılının ikinci 6 ayında alacağı zamlı maaş artışı yüzde 19,31 oranında gerçekleşti.

Memur ve Memur Emeklisi Ne Kadar Zam Alacak?

Memur ve memur emeklileri TÜİK tarafından yayınlanan veriler işe birlikte haziran ayı itibarıyla yüzde 19,31 zam hakkı elde etmiş oldu. Memur ve memur emeklileri yılın ilk altı ayın toplu sözleşmesi ile birlikte yüzde 15 zam almıştı. Toplu sözleşme gereği ilk altı aydan doğacak enflasyon farkını da almaları ile birlikte, altı aylık enflasyonun yüzde 15’i aşan bölümü enflasyon farkı olarak maaşlara yansıyacak.

Bu durumda da, yüzde 8,46 enflasyon farkına 7.Dönem Toplu sözleşmesindeki yüzde 10 ilave edilmesi ile birlikte, memur ve memur emeklisinin maaşlarına toplam yüzde 19,31 kümülatif zam gelecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800