Memur ve Emekli Ocak 2025 Zam Tahminleri Geldi!

Emekli ve memur maaşlarına uygulanacak zam oranları kamuoyu gündeminde büyük yer kaplarken, bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları aracığıyla yayınlanan ‘TCMB Başkanı Karahan'ın 'en fazla yüzde 20 zam gelecek' haberlerin asılsız olduğu açıklandı.

Güncelleme:

Piyasa Katılımcılar Anketi’ne göre, yıl sonunda enflasyon %43,31 olması beklenildiği tahmin gelirken, 12 ay sonrası TÜFE beklentisinin %28,71, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise %19,30 olarak açıklandı. “Peki Ocak 2025’ kim ne kadar zam alacak?” diyorsanız eğer bu sorunun yanıtını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Karahan, Yüzde 20 Zam Planını Yalanladı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan'ın, Londra'da görüştüğü yabancı yatırımcılara, "Yılbaşında çalışan ve emeklilere en fazla yüzde 20 zam planlandığını" yönünde bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesapları aracığıyla yayınlanan açıklamaların doğru olmadığı açıklandı.

Yayınlan açıklamada Londra'da yabancı yatırımcılarla bir araya gelen Merkez Bankası Başkanı Dr. Fatih Karahan'a bu yönde bir soru sorulmadığı bu nedenle de iddia edildiği gibi bir cevap verilmediği açıklanırken, “Toplantıda, 'çalışan ve emeklilerin zam oranına ilişkin açıklama yapıldığı' yönündeki haberlerin herhangi bir dayanağı bulunmamaktadır." İfadelere yer verildi.

Ocak Zammının Yüzde 6,62 Olması Tahmin Ediliyor!

Piyasa Katılımcılar Anketi’ne göre, yıl sonunda enflasyon %43,31 olması beklenildiği tahmin gelirken, 12 ay sonrası TÜFE beklentisinin %28,71, 24 ay sonrası TÜFE beklentisi ise %19,30 olarak açıklandı.

Merkez Bankası 2024 yıl sonunda TÜFE’nin yüzdesinin 43.31 olmasını beklenirken, Bu tahminin gerçekleşmesi durumunda 2024'ün ikinci yarısındaki enflasyonun yüzde 14.89 seviyesinde olması bekleniyor. Bu durumda da ortaya çıkan yüzde 4,45’lik enflasyon farkı hak edilerek, söz konusu orana yüzde 6’lık ocak zammının eklenmesiyle birlikte söz konusu zammın yüzde 10.71’e kadar çıkması öngörülüyor.

Merkez Bankası’nın Enflasyon Raporu’nda açıklanan verilere göre, yüzde 38’lik enflasyonun gerçekleşmesi durumunda ise memur ve memur emeklilerinin Ocak zammı enflasyon farkıyla birlikte yüzde 6,62 olması tahmin ediliyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800