Memur ve Emekli Maaşlarında Zam Farkları Ödeniyor: Yeni Tutarlar Açıklandı

Memur ve emeklilerin maaş zam farkları nihayet ödeniyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), memur emeklilerinin ve memurların zamlı maaşlarının ödemelerini başlatırken, çeşitli tarihlerde ödenecek farklar hakkında detaylar verdi.

Güncelleme:

Maaş Artışları ve Zam Farkları

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 3 Temmuz'da açıkladığı enflasyon verilerine göre, memur ve memur emeklilerinin maaşları %19,31 oranında artış gösterdi. Bu artış ile birlikte:

  • En Düşük Kamu Görevlisi Maaşı: 30.560 TL'den 36.460 TL'ye yükseldi.
  • En Düşük Kamu Görevlisi Emekli Aylığı: 14.740 TL'den 17.586 TL'ye çıktı.

Bu artışlar sonucunda, memurların maaş farkları 6.000 TL civarında, memur emeklilerinin ise en az 2.846 TL civarında olacak.

Ödeme Tarihleri ve Şartlar

  • SSK’lı Emekliler: 17 Temmuz itibarıyla zamlı maaşlarını almaya başladı.
  • Memur Emeklileri: 5 Temmuz’da eski maaşı yatan memur emeklileri, zam farklarını 26 Temmuz'da alacaklar. Toplamda 2.441.795 emekli için ödenecek toplam fark miktarı 11 milyar TL'yi bulacak.
  • Memurlar: Temmuz ayına ilişkin 14 günlük zam farkları, temmuz sonuna kadar ödenecek. Zamlı maaşlar ise 15 Temmuz’dan itibaren işlemeye başladı.

Farkların Ödenme Süreci

Maaş zammı 1 Temmuz’dan itibaren geçerli oldu. Ancak memurlar yeni zamlı maaşlarını 15 Temmuz’da aldı ve bu maaş 15 Temmuz-15 Ağustos arasındaki dönemi kapsıyor. 1-14 Temmuz arasındaki farklar ayrıca ödenecek. Bu farklar, memurun bağlı olduğu kurum tarafından hesaplanarak, temmuz sonuna kadar ödenmesi bekleniyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800