Mehmet Şimşek, iyi haberi verdi! Sırada gri listeden çıkmak var

Türkiye'nin eylem planının büyük ölçüde tamamladığını belirten Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gelecekte uygulamanın sürdürülebilmesi için gerekli siyasi kararlılıkta olduklarını belirtti.

Güncelleme:

   Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kendi X hesabından vatandaşlara iyi haber verdi. AML/CFT reformlarının uygulanmaya başlandığını aktaran Şimşek, Türkiye'yi gri listeden çıkarmak çin kararlı olduklarını vurguladı.

   Türkiye'nin eylem planının büyük ölçüde tamamlandığını belirten Mehmet Şimşek, "Good news! 'At its February 2024 Plenary, the FATF made the initial determination that Türkiye has substantially completed its action plan and warrants an on-site assessment to verify the implementation of the AML/CFT reforms has begun and is being sustained, that the, and that the necessary political commitment remains in place to sustain implementation in the future.' We committed to do whatever it takes to take Türkiye out of the so called 'grey list'"  ifadelerini kullandı.

   Mesajın Türkçesi şu şekilde: "

"İyi haber!

"Şubat 2024 Genel Kurulunda FATF, Türkiye'nin eylem planını büyük ölçüde tamamladığına ve AML/CFT reformlarının uygulanmaya başladığını ve sürdürüldüğünü, uygulamanın gelecekte de sürdürülmesi için gerekli siyasi kararlılığın devam ettiğini doğrulamak üzere yerinde bir değerlendirme yapılması gerektiğine dair ilk tespitini yapmıştır."

Türkiye'yi sözde "gri listeden" çıkarmak için ne gerekiyorsa yapmaya kararlıyız."

   1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun olan Mehmet Şimşek, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak resmî burslu statüde İngiltere'de Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Başbakan Yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek, 2023 Haziran ayında ikinci kez Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmektedir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800