MEB, 81 Şehirde Kapsayan 120 Bin İUP Personel Alımı İçin Kura Sonuçlar Açıkladı!

İŞKUR aracılığıyla geçtiğimiz günlerde yayınlanan, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesine 120 bin Temizlik ve Güvenlik Görevlisi alımı ile ilgili kura sonuçları açıklandı. Kura sonuçları ile ilgili bilgiler işte sizlerle...

Güncelleme:

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) aracılığıyla yayınlanan, İşgücü uyum Programı (İUP) personel alımları ile ilgili kura sonuçları adayların gündeminde yer alırken, MEB adaylar tarafından merak konusu olan Kura sonuçları açıkladı.

Kura Sonuçları ve Belgeler Açıklandı!

TYP'nin yerine artık kamuya İUP kapsamında işçi alımı yapacaklarını ve bunun ilk defa uygulanacağını bildirilerek, Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) 81 şehirde 120 bin İUP kapsamında personel alımı yapılacağını duyurdu. Söz konusu duyurunun ardından, İşgücü Uyum Programı dahilinde, okullarda istihdam sağlamak üzere personel alımları İŞKUR aracığıyla yayınlanan duyuruyla başladı.

İŞKUR üzerinden yapılan İUP başvuru sonrasında kura sonuçlarının açıklanacağı tarih merak konusu olurken personel alımı için adayların merakla beklediği kura sonuçları açıklandı. İŞKUR üzerinde yayımlanan ve son başvuru tarihi 8 Eylül olan ilanlar için sonuçlar 9 Eylül 2024 tarihi ile açıklanmaya başlamıştı.

Kura Sonuçlarına Nasıl Ulaşılabilir?

MEB bünyesine katılarak istihdam sağlamak üzere söz konusu pozisyonlar için başvuru yapan adaylar kura sonuçlarını " Başvuru yaptıkları il veya ilçe Milli Eğitim müdürlüğü resmi internet adresi üzerinden " ulaşabilir.

Yapılan açıklamalara göre, kurada ismi olan adayların en geç 12 Eylül 2024 tarihine kadar tercihlerini yapmaları gerektiği bilgisine ulaşıldı.

İşgücü Uyum Programı (İUP) nedir?

İşgücü Uyum Programı; Özel politika gerektiren gruplar başta olmak üzere işsizlerin işgücü piyasasına geçişini sağlayacak bilgi, beceri, çalışma alışkanlığı ve disiplinini kazandırmak adına İŞKUR tarafından aktif işgücü hizmetleri dahilinde kamu kurum ve kuruluşları ile iş birliği çerçevesinde düzenlenen programdır. İUP katılım şartları şu şekilde;

Adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Kuruma kayıtlı olması,

18 yaşını tamamlamış olması,

Yaşlılık veya malullük aylığı almaması,

Program talep tarihinden önceki bir yıl dahilinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin ya da bağlı, ilgili, ilişkili yahut yan kuruluşlarının çalışanı olmaması,

Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmaması,

Hane gelir şartını sağlaması,

Başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5’inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olması ya da sigortalı sayılmaması gibi şartlar talep edilecektir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800