Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımları hakkında açıklama!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımlarıyla ilgili açıklamada bulundu. Enflasyon verilerine dikkat çeken Şimşek, cari açıkta daralmaya vurgu yaptı.

Güncelleme:

   Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'nın ilave sıkılaşma adımları üzerine X hesabından bir açıklama paylaştı. Enflasyonun beklentilerin üzerinde olduğunu işaret eden Şimşek, dezenflasyonun zaman ve kararlılık gerektirdiğinin altını çizdi.

   Merkez Bankası'na destek veren Mehmet Şimşek, "Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti. Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz. Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

   Şimşek'in gönderisinin altına gelen bazı yorumlar dikkat çekti.

Mehmet Şimşek kimdir?

   1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İktisat Bölümünden dönem ikincisi olarak mezun olan Mehmet Şimşek, Millî Eğitim Bakanlığı tarafından açılan sınavı kazanarak resmî burslu statüde İngiltere'de Exeter Üniversitesinde finans ve ekonomi dalında yüksek lisans yaptı. Başbakan Yardımcılığı da yapan Mehmet Şimşek, 2023 Haziran ayında ikinci kez Maliye Bakanı olarak görevini sürdürmektedir.

Etiketler Mehmet Şimşek
Yorumlar
Kalan Karakter 800