Maaş Zammında İki İhtimal Değerlendirildi! Kalıcı Refah Vurgusu Dikkatleri Çekti!

Milyonlarca vatandaşın tüm dikkati memur zammı ve SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammında olurken, Cumhurbaşkanı Cevdet Yılmaz, maaş zammında iki ihtimal değerlendirildiğine dikkat çekerek, Kalıcı Refah vurgusunda bulundu. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Enflasyonun öngörüldüğü gibi çıkması durumunda, memur ve memur emeklisinin Ocak 2025 zammı toplu sözleşme zammı ve 6 aylık enflasyon farkı ile yüzde 9,3 olacağı ortaya çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emekli maaş zammının ise yüzde 13,44 olacağı öngörülüyor.

Yılmaz’dan Zam Açıklaması Geldi!

OVP toplantısının sonrası sorulan soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, önümüzdeki dönemde de sağlıklı büyüme patikası ile Türkiye ekonomisi büyümeye devam edeceğini belirterek, memur emekli zammı ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Yılmaz, sağlıklı büyümenin sonuçlarını yansıtmayı hedefliyoruz diyerek, Enflasyonun düştüğü bir ortamda kalıcı bir refah artışı da mümkün olacağını “Aksi takdirde bugün yaptığınız bir artış 3 gün sonra eriyip gidiyor. Bu nedenle de burada enflasyonun düştüğü bir ortamda kalıcı refah artışını sağlamayı öngörüyoruz” dedi.

“Kalıcı Refah Vurgusu”

Son açıklanan verilerle birlikte, enflasyonda yıl sonu tahmininde 8,5 puanlık yukarı yönlü revize yapılırken, son açıklanan Orta Vadeli Program’da 2024 yıl sonu enflasyon beklentisinin yüzde 33’ten yüzde 41,5’e çıktığı açıklandı. Bu rakama göre memur zammı, SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı için oran da yükselmiş olurken, Ekonomist Muhammet Bayram ara zam ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bayram, “Gelinen noktada sıkı bir para politikası uygulanıyor. Yapılan zamlardan çok, alım gücünün artırılmasına ilişkin adımlar var. Atılan bu adımlar arasında, emeklilere sunulan sosyal destekler dikkatleri çekiyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine, memur ve memur emeklilerine zam geldi. Ancak, asgari ücrete herhangi bir ara zam gelemedi. Söz konusu artışlar hedeflenen enflasyona göre mi, gerçekleşen enflasyona göre mi gerçekleşeceği ara ara kafa karıştırıcı olabiliyor. Ancak tahminlerine bakıldığında enflasyonun sırtta kambur olmayacağı dönemlere giriyoruz diyebiliriz” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, enflasyonda kalıcı düşüş görülmeye başlandığına dikkat çekerek şu bilgileri aktardı;

Şimşek’ten sene sonunda enflasyona ek refah payı artışı yapılabileceği yönünde tahmin bulunarak, “Bu da son yüksek zamlar diyebiliriz. Zaten gelecek yıl yüzde 17 seviyelerinde olması beklenen enflasyon gerçekleşirse de emekçinin ve emeklinin maaşları erimemiş olacak” dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800