Lokanta, restoran, kafe ve pastanelerde yeni dönem! Artık zorunlu olacak

Ticaret Bakanlığı'ndan fiyat etiketlerine dair önemli bir düzenleme geldi. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek içecek hizmeti sunan işletmeler, fiyat listelerini artık giriş kapıları ve masa üstlerinde görünür bir şekilde bulunduracak.

Resmi Gazete'de yayımlanan "Fiyat Etiketi Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" ile ilgili alınan bu karar, işletmelere hizmetin niteliği ve tüketiciye sunuluş biçimine uygun olarak fiyatlandırma bilgilerini açıkça sergileme yükümlülüğü getiriyor. Lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri işletmeler, fiyat listelerini giriş kapıları ile masa üstlerine yerleştirmekle sorumlu olacaklar.

Bu yeni düzenleme 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren uygulanmaya başlayacak. Bu tarihten itibaren söz konusu işletmeler, müşterilere daha şeffaf bir şekilde fiyatlandırma bilgilerini sunmak adına giriş kapıları ve masa üstlerinde fiyat listelerini bulundurmak zorunda kalacaklar.

Yönetmeliğin 8’inci maddesinin birinci fıkrasının eski ve yeni hali şu şekilde:

Düzenleme öncesi

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

Yeni düzenleme

Hizmetlerin özelliğine ve tüketiciye sunuluş biçimine göre, tarife ve fiyat listelerine ilişkin belge, levha, pano ve benzerleri, hizmetin sunulduğu iş yerinde, ayrıca lokanta, restoran, kafe, pastane ve benzeri yiyecek ve içecek hizmeti sunulan iş yerlerinde ise iş yerinin giriş kapısının önüne ve hizmet sunulan masaların üstüne, tüketiciler tarafından kolaylıkla görülebilir ve okunabilir şekilde asılır, takılır veya konulur.

Etiketler menü restoran
Yorumlar
Kalan Karakter 800