KYK, Taahhütname Onayı Nasıl Alınır, Ne Zaman Bitecek?

KYK yurt taahhütname onayı süreci başladı. KYK burs ve kredi imkanlarından yararlanmak isteyen öğrenciler için, KYK, taahhütname onayı nasıl alınır, ne zaman bitecek? Yanıtları haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Güncelleme:

Gençlik ve Spor Bakanlığı yurt başvuru sonuçları açıklandı. Kayıt işlemleri ise 7 Eylül Cumartesi günü sona erecek. Yurtlara yerleşmeye hak kazanan öğrenciler ise kayıt işlemlerini 7 Eylül saat 23.59'a kadar e-Devlet üzerinden tamamlaması gerekmektedir. “Peki KYK taahhütname onayı nedir, nasıl alınır?” diyorsanız detaylar işte sizlerle…

Taahhütname Onayı Nedir?

Taahhütname, şahsın kendine ait olan hesabı ya da kendi adına, farklı bir “gerçek” yahut “tüzel” kişiye, sözleşmeli ya da sözleşmesiz bir şekilde, bir işin yapılmasını ya da bir şeyin teslim alındığının kanıtı olarak gösteren belgedir. KYK taahhütname onayı da bu nedenle son derece önem teşkil etmektedir. Peki KYK taahhütname onayı nasıl alınır? Diyorsanız bu soruyu kısaca şu şekilde açıklayabiliriz.

KYK taahhütname onayı için; İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Söz konusu işlemler sonrasında, başvuru sonuç ekranında belirtilen belgelerin yurt müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Bu süreçte 18 yaşından küçük öğrencilerin, taahhütnamelerini “https://www.turkiye.gov.tr/”  adresi üzerinden bakanlık linkine ulaşarak anne/babanın e-Devlet şifresi ile veli onayı verildikten sonra kendi e-Devlet şifreleri ile; 15 yaşından küçük ya da anne ve babası olmayan öğrencilerin kanunu vasileri ile birlikte kendilerine en yakın Gençlik ve Spor İl Müdürlüklerinden herhangi birine belgeleri (kimlik, vasi kararı vb.) ile giderek taahhütnamelerini onaylatabilirler.

İlk Kayıt Ücreti Nedir?

İlk kayıt ücreti; yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrettir. İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından, e-Devlet "Yurt Kayıt İşlemleri" bağlantısından taahhütname onayı yapılması ve daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Yurt Taahhütname Ekran için Tıklayınız

Yorumlar
Kalan Karakter 800