KYK Bursları Ne Zaman Yatacak? 2025 KYK Burs Ödemeleri İçin Son Durum

KYK burs başvurusunda bulana öğrenciler, burs sonuçlarının açıklanmasının ardından “2025 KYK burs ödemeleri için son durum ne? KYK ödemeleri ne zaman yapılacak?” gibi sorulara yanıt aramaya devam ediyorlar. Bu soruların yanıtlarını ve daha fazlasını İşte sizlerle

Güncelleme:

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) burslarına her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgi gösteriliyor. Özellikle ilk defa burs başvurusunda bulunan öğrenciler, biryandan ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ederken, bir diğer yandan KYK burslarına 2025’te zam yapılıp yapılmayacağını araştırıyorlar.

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) Bursları Ne Zaman Yatacak?

KYK burs başvurusunda bulana öğrenciler, burs sonuçlarının açıklanmasının ardından, gözlerini ödemenin yapılacağı tarih açıklanmasına çevirdi. Öğrenciler merakla ve heyecanla ödemelerin açıklanmasını beklese de şu an için bu konu hakkında resmi bir açıklama gelmedi.

KYK burs ödeme tarihleri genellikle her yıl benzer bir dönemde gerçekleştirmektedir. Tabii kesin bir tarih vermek için resmi bir açıklamanın gelmesi gerekmektedir. Ancak şunu diyebiliriz; önceki yıllarda yapılan ödemeleri göz önünde bulundurduğumuzda, burs ödemelerinin genellikle Kasım ya da Aralık aylarında başlaması bekleniyor.

Ayrıca burs ödemelerinin hangi tarihte yapılacağı, öğrencinin T.C. kimlik numarasının son hanesine göre belirlenmektedir.

Öğrenciler, kendilerine verilen şifreyle, internet üzerinden kredi ve burslarının yatırılacağı Ziraat Bankası şubelerini de öğrenebileceği gibi, bankamatik kartlarını da bankadan temin edebilirler.

2025 KYK Burslarına Zam Yapılacak mı?

Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da KYK burslarına zam yapılması bekleniyor. Enflasyon oranları ve öğrencilerin yaşam koşulları göz önüne alındığında, burs miktarlarında artış olması oldukça olası gözükse de şu an için, zam oranı ve kesin tutar hakkında henüz resmi bir açıklama bulunmamaktadır.

Mevcut durumda 2024 yılı kredi ve burs rakamları şu şekilde;

Lisans Öğrencileri İçin 2 bin

Yüksek Lisans İçin 4 bin

Doktora Öğrencileri İçin 6 bin lira

Yorumlar
Kalan Karakter 800