Kredi Borcunu Ödemeyenlerin Sayısı Arttı; Bankalara Harekete Geçti!

Bankalara harekete geçti; Kredi borcunu ödemeyenlerin sayısı %34 yükseldi; yasal takibe alınan kişi sayısının geçen yılın ilk altı ayna göre yüzde 70 artarak 645 bin 474’e yükseldi! Ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

TBB Risk Merkezi, haziran ayına ilişkin bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayılarını yayınlandı. Yayınlanan rakamlara göre, yılın ilk 6 ayında kredi kartını borcunu ödemediği için yasal takibe alınan kişi sayısında artış yaşandığı gözlemlendi...

TTB Risk Merkezi Haziran Ayı Raporunu Yayınladı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, haziran ayı bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyen kullanıcıların sayılarını belirleyerek, açıkladı. Yayınlanan rakamlar ay içeresinde bireysel kredisi ya da kredi kartı borcundan dolayı yasal takibe intikal etmiş tekil kişi sayısını vermektedir. Bu durumda da TBB verilerine göre haziran ayında kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısı 142 bin 28 oldu kayıtlara geçerken, Kart borcunu ödemeyenlerin sayısı bir önceki aya göre 16 bin 791 yükseldiği gözlemlendi. Bu veriler ise son dönemde en hızlı aylık artış olarak belirlendi.

Yayınlanan verilere göre, Ocak-Haziran 2024 döneminde kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayısının 645 bin 474’e ulaştığı bilgisi yer alırken, geçen yılın ilk 6 ayında 379 bin 591 kişinin kart borcunu ödemediği anımsatıldı. Rapora göre, ise bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynına göre kart borcunu ödemeyenlerin sayısının yüzde 70 yükseldiği bildirildi.

Kredi Borcunu Ödemeyenlerin Sayısı Arttı!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Risk Merkezi, tarafından haziran ayına ilişkin bireysel kredi ve kredi kartı borcunu ödemeyenlerin sayıları, haziran ayında kredi borcunu ödeyemediği için yasal takibe düşen kişi sayısının, mayıs ayına göre 17 bin 389 kişilik düşüşle 118 bin 855’e gerilediği bilgisine ulaşılırken, 6 aylık veriler incelendiğinde ise söz konusu verilerin geçen yılın aynı dönemine göre, hızlı bir artış yaşandığı bilgisine ulaşıldı. Bu dönemin ilk 6 ayında ise  bireysel kredi borcunu ödemeyenlerin sayısının geçen yılın ilk yarısına göre %34 yükseldiği dikkatleri çekti.

Yorumlar
Kalan Karakter 800