KPSS'de 50-80 Arası Aldım, Nereye Yerleşebilirim? Düşük Puanla Memur Olma Rehberi

Kamu Personeli Seçme Sınavı tüm oturumlarının sonuçları açıklandı. Peki KPSS 50-55-60-65-70-75 ve 80 puanıyla alım yapan kurumlar hangisi? Düşük KPSS puanı ile hangi kurum tercih edilebilir? Detaylar işte sizlerle…

Güncelleme:

Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, binlerce adayın gözü, devlet memuru olma hayallerini gerçekleştirebilecekleri kurumlara çevrildi. Özellikle düşük puan alan adaylar, "Hangi kuruma başvurabilirim?" sorusunun cevabını merak ediyor. Sizlerde bu soruya yanıt arıyorsanız haberimizin devamında merak ettiğiniz sorulara yanıt bulabilirsiniz.

Düşük KPSS Puanıyla Nereye Yerleşebilirim?

KPSS'de yüksek bir puan alınamasa bile, birçok kamu kurumunda memur olma imkanı bulunuyor. 50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 gibi puanlarla dahi başvuru yapabileceğiniz pek çok kadro mevcut. Ancak, yerleşeceğiniz kurum, puanınızın yanı sıra mezuniyet durumunuz, tercih ettiğiniz il ve branş gibi faktörlere göre değişiklik gösterecektir. Bazı kurum ve kuruşların puan türüne göre alımları şu şekilde;

Belediyeler: Belediyeler, genellikle düşük puanlarla da alım yapan kurumlardandır. Özellikle büyükşehir belediyelerinde çok sayıda kadro bulunma şartı yer alıyor.

İl Özel İdareleri: İl özel idareleri de düşük puan alan adaylar için bir seçenek olabilir.

Tarım İl Müdürlükleri: Tarım sektörüne ilgi duyan adaylar için tarım il müdürlükleri, ideal bir tercih olacaktır.

Milli Eğitim Müdürlükleri: MEB’de Öğretmenlik dışında, memur kadroları da bulunan milli eğitim müdürlükleri, düşük puanlı adaylar için değerlendirebiliyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK): SGK çoğu zaman sağlık personeli dışında, idari kadrolarda da alım yapmakta.

Diğer Bakanlıklar: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı gibi bakanlıklar da düşük puanlı adaylar için bazen kadrolar açabiliyor.

50, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 gibi puanlarıyla alım yapan kurumlar için ve ÖSYM’nin sitesine ulaşmak için TIKLAYINIZ

Nasıl Başvuru Yapılır?

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaları takip ederek, başvuru tarihlerini ve şartlarını öğrenebilirsiniz. Genellikle başvurular, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden online olarak yapılmaktadır.

Unutmayın: Başarılı bir başvuru için, güncel duyuruları takip etmek ve doğru bir tercih listesi oluşturmak çok önemlidir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800