KPSS Ön Lisans 2024: 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 Puanla Nereye Yerleşilir? KPSS P93 Nedir?

Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte, adaylar artık merakla yerleşecekleri kurumları araştırıyor. İşte elde ettikleri puanlarla hangi kadrolara yerleşebileceklerini araştıran kişiler için, 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla tercih listesi…

Güncelleme:

ÖSYM tarafından açıklanan taban puanları, adayların tercih yaparken en önem teşkil eden hususlar arasında yer alıyor. “Peki, KPSS ön lisans taban puanları 2024: 55, 60, 65, 70, 75 ve 80 puanla nereye yerleşilir? KPSS P93 nedir?” vb. soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

2024 KPSS Ön Lisans Taban Puanları

55, 60, 65, 70, 75 ve 80 gibi puanlara sahip adaylar için farklı kurum ve kadrolarda yerleşme imkânı bulunmaktadır. KPSS puanı ile hangi kurumlara başvuru yapacağını bilemeyen adaylar için Puan Aralığı ve Yerleşme listesi şu şekilde;

55-60 Puan: Bu puan aralığında yer alan adaylar için genellikle belediyeler, il özel idareleri ve bazı bakanlıklarda bulunan yardımcı hizmetler sınıfı kadrolarına yerleşebilir.

65-70 Puan: Bu puan aralığı, adaylara daha geniş bir kadro yelpazesi sunuyor. Sağlık ocakları, hastaneler, sosyal hizmet merkezleri gibi kurumlarda görev yapmabilirler.

70-75 Puan: Bu puan aralığıyla birlikte, adaylar için daha nitelikli kadrolar açılıyor. Özellikle teknik ve idari kadrolarda görev yapabilirler.

75 ve Üzeri Puan: Bu puan aralığına sahip adaylar, genellikle daha rekabetçi olan kadrolara yerleşme şansı elde ediyorlar. Polislik, astsubaylık gibi meslekler için bu puan aralığı önemli bir kriter olacaktır.

KPSS P93, ise ön lisans mezunları için Kamu Personel Seçme Sınavı'nda hesaplanan bir puan türüdür. Bu puan, özellikle kamu kurumlarına yerleşmek isteyen önlisans mezunlarının değerlendirilmesinde kullanılmaktadır.

Tercih İşlemleri ve Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar Neler?

Adaylar tercih işlemlerini, ÖSYM'nin ‘AİS’ sistemi üzerinden gerçekleştirebilir.

Tercih işlemleri sırasında ÖSYM tarafından yayınlanan tercih kılavuzunu dikkatlice inceleyerek, hangi kurumun hangi kadro için kaç kişi alımı yapacağını kontrol etmek tercih işlemelerinin olumlu sonuç alınması için önem teşkil etmektedir.

KPSS'de farklı puan türleri bulunmaktadır. Tercih yaparken, hangi puan türünün geçerli olduğu bilgisine sahip olmak tercihleri bu doğrultuda yapmak gerekmektedir.

Her kadro için belirlenmiş kontenjanlar bulunması nedeniyle, tercih yaparken popüler kadrolara yoğunlaşmak yerine, kendi ilgi alanınıza ve puanınıza uygun kadroları tercih etmek atamanızı kolaylaştıracaktır.

KPSS ön lisans ile yerleşilebilecek çok sayıda kadro bulunmaktadır. Adayların, ilgi alanlarına ve yeteneklerine uygun kadroları ile ilgili bilgileri aşağıda yer alan link üzerinden ulaşabilir.

KPSS-2024/1 Yerleştirme Sonuçlarına İlişkin PDF

Yorumlar
Kalan Karakter 800