Konut Kredisi Faiz Düştü! Konut Fiyatını Artıran Emlak Şirketine İse Bakanlık’tan Ceza Geldi...

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranlarını yüzde 2,79’a düşürdü. Bu kararın ardından, emlak şirketi biranda 7.250.000 TL’den olan konut fiyatını 9.000.000 TL’ye yükseltti. Bakanlık ise bu işletmeye 100 bin TL ceza kesti. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Kamu bankası olarak hizmet veren Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranını yüzde 2,79’a düşürmesi ardından, konut ilan sitesinde bulunan emlak şirketi aynı gün içinde ilandaki rakamı 1 milyon üstünde artırınca bu durum sosyal medyada tepkilere neden oldu. Bakanlık ise duruma el koydu ve ilan sahibi hakkına işlem başlattı.

Emlak Şirketine 100 Bin TL Ceza Kesildi!

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranını düşürmesinin ardından, faiz indirimini fırsat olarak gören emlak sitesindeki bazı emlakçılar ilanlarındaki fiyatlarını yükseltemeye başlayınca, sosyal medyada birçok vatandaş tarafından yayılan bir ilan, birçok kişi tarafından paylaşılarak fırsatçı hakkında soruşturma başlatılması istendi.

Ticaret Bakanlığı sosyal medya üzerinden gelen tepkileri değerlendirerek, ilan sahibi hakkında inceleme başlattığını duyurdu.

Konuyla alakalı olarak Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakan Yardımcısı Mahmut Gürcan ise “Fırsatçılara asla müsaade edilmeyecektir” diyerek konu hakkında ne yapılması gerekiyorsa onu yapacaklarının sinyallerini verdi.

Gürcan X hesabı üzerinden, Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü yapılan inceleme sonucunda, söz konusu emlak işletmesinin tespit edildiği duyurarak, Adana ilinde faaliyet gösteren ve fahiş fiyat artırımıyla sosyal medyada gündem konusu olan işletmeye 100.000 TL idari para cezası uygulandığını açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800