Konkordato Başvuruları Arttı; İlgili Kurul Çözüm Yöntemi Sundu!

Son zamanlarda gündemde olan konkordato talepleri borsada da etkisini gösterirken, Konkordato başvurusuna 1500’den fazla şirket başvurdu. Bu durum karşısında ne yapılacağı merak konusu olurken, ilgili kuruldan çözüm yöntemi geldi. Ayrıntılar işte sizlerle...

Güncelleme:

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konkordato talepleri borsada da etkisini göstermesinin ardından, bu duruma bir çözüm bulduğuna dikkat çekerek “Konkordato fonu oluşturularak, konkordato ilan eden şirketlerin, diğer şirketlerin de iflasına neden olmasının önüne geçilebilir” dedi.

7 Ayında 1554 Şirket Konkordato İlan Etti

Türkiye’de her geçen gün şirketlerin konkordato başvurusu gelirken, 2024 yılının ilk 7 ayında 1554 şirket konkordato ilan ettiği bilgisine ulaşıldı. Konkordato başvurusunun bu kadar artmasıyla, Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, konuyla ilgili çözüm yöntemi sunarak şu bilgileri aktardı;

Küresel düzeyde faaliyet gösteren ve borsada işlem gören şirketlerin bile konkordatoya başvurduğunu dile getiren Baran, konkordato ilan eden şirketten alacaklı olan şirketler, tahsilat yapamadığı için nakit dengesini koruyamayarak zor durumda kaldığına dikkat çekerek, bu durum karşısında, ‘ticaret yaptığım şirket konkordato ilan ederse’ tedirginliği başladığını ve şirketleri iflastan kurtarmak, ticari ilişkide bulunduğu diğer şirketlerin sıkıntıya girmesini engellemek ve aynı zamanda da piyasalardaki tedirginliğin önüne geçmek adına konkordato sistemi yeniden ele alınması gerektiğini vurguladı.

“Konkordato Sistemi Yeniden Ele Alınmalı”

Konkordato sisteminin alacaklıyı zor durumda bıraktığına dile getiren Baran, “ticari hayatın sürdürülebilirliği ve güven ortamının korunması için, konkordato sisteminin yenilenmesi gerektiğini savunarak, konkordato fonu oluşturularak, konkordato ilan eden şirketlerin diğer şirketlerin de iflasına neden olmasının önüne geçilebileceğine ve bu şekilde de firma konkordato ilan ettiğinde alacaklılar, fondan tahsilatını yapabilir ve konkordato ilan eden firma da daha sonra borçlarını bu fona ödeyerek süreci tamamlayabilir” dedi.

Ankara Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Sistemin mevcut şekilde devam etmesiyle birlikte, konkordato mağdurları olabilir bu nedenle de, Konunun TBMM açıldığında, gündeme alınması gerekiyor" dedi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800