Kirayı IBAN Üzerinden Para Gönderenler Dikkatine! Bu Detay Evinizi Tahliye Etmenize Neden Olabilir!

Kira ödemesini İBAN üzerinden gerçekleştiren kiracılar bu detaya dikkat etmezse eğer Yargıtay’ın aldığı son kararla apar topar evlerinden çıkartılabilir. Alınan son karara göre kira bedelini IBAN aracılığıyla ödeyen kiracıların tahliye edilebileceği açıklandı. Detaylar işte sizlerle….

Güncelleme:

Uzun yıllardır sürekli gündemde olan kiracı ev sahibi anlaşmazlığına bir yenisi eklendi. Taraflar arasında yaşanan anlaşmazlık mahkemeye taşındı. Ev sahibi tarafından açılan dava mahkeme tarafından reddedilirken, Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar geldi.

IBAN Aracılığıyla Kira Ödeyenlerin Dikkatine!

Kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan kira anlaşmazlığına Yargıtay’dan emsal niteliğinde karar geldi. Yargıtay, kiracı ve mülk sahibi tarafında yaşanan anlaşmazlığa son noktayı koydu. Yargıtay tarafından alınan son karara göre kira bedelini IBAN aracılığıyla ödeyen kiracıların tahliye edilebileceği bildirilirken, kira ödemelerinin IBAN üzerinden yapılmasının bazı kurallara bağlandığına dikkat çekerek, kiracılar kira bedelini öderken belirli kurallara uymak zorunda olduklarını açıkladı. Söz konusu kurallara uymayan kiracılar tahliye riskiyle karşı karşılaşabilecek.

Yargıtay’dan Emsal Niteliğinde Karar Geldi!

Halk TV’de yayınlanan haberden elde edilen bilgilere göre, Bir kiracı olan her ay düzenli olarak kira bedelini ev sahibinin banka hesabına yatırmasına rağmen, dört ay sonra ev sahibi, kiracının kira bedelini eksik ödediğini iddia ederek icra takibi başlattığı bilgisine ulaşıldı.

Söz konusu Kiracı icra takibine itiraz etti ancak ev sahibi, itirazın durdurulmasını ve kira sözleşmesinin feshedilerek kiracının tahliye edilmesini talep ederek, mahkemeye başvurdu.

Mahkemede kiracı, her ay düzenli olarak kirasını ödediğini ancak, bankanın işlem ücreti olarak kestiği ücreti ve bu ücretin ev sahibinin sorumluluğunda olduğunu savunarak, kira sözleşmesinde kira bedelinin elden peşin ödeneceğini ve bu gerekçeyle banka üzerinden yapılan ödemelerin sorun yarattığını ve havale ücretinin kendi hatası olmadığını belirti.

Mahkeme yapılan açıklamaları ve dosyayı inceleyerek, bankanın masraflarının kira bedelinden düşülemeyeceğine ve kira bedelinin tam olarak ödendiğine hükmederek tahliye talebini haksız buldu.

Ev sahibi söz konusu karara itirazı ederek, bu anlaşmazlık Yargıtay’ taşındı. Yargıtay ise mahkemenin kararını bozarak ev sahibi lehine karar verdi. Yargıtay tarafından alınan karar ise şu şekilde;

Kira bedelinin eksiksiz bir şekilde ev sahibine ulaşmasının kiracının sorumluluğunda olduğu ve bu nedenle de işlem masraflarının kiracıya ait olduğunu vurgulayarak, havale ücreti nedeniyle kira bedelinin eksik ödenmiş sayılacağı ve bu durumda da kiracının tahliye edilebileceği açıklandı.

 

 

 

 

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800