Kia EV9 tanıtıldı! İşte özellikleri...

Yeni Kia EV9 tanıtıldı. İşte özellikleri ve fiyatı...

Kia, elektrikli otomobil sektöründeki konumunu güçlendirmeye devam ediyor. Tam elektrikli modelleri EV6 ve Niro EV'nin ardından, şimdi de pazarda yerini alacak olan EV9 ile ilgi çekiyor. İşte Kia EV9'un fiyatı ve özellikleri...

Anadolu Grubu'na ait olan Kia, EV6 ve Niro EV'nin ardından bu yılın başında Türkiye'de satışa sunulan EV9'u tanıtmak için özel bir etkinlik düzenledi. Şerefiye Sarnıcı'nda gerçekleşen etkinliğe Kia Türkiye yetkilileri ve aracın Türk tasarımcısı Berk Erner de katıldı.

Özellikleri neler? 

Yeni Kia EV9, hem arkadan itişli hem de dört çeker (AWD) versiyonlarıyla piyasaya sürüldü. Arkadan itişli versiyon, 149.5 kW güç, 350 Nm tork ve 563 km'ye kadar WLTP menzile sahip. Dört çeker versiyon ise her biri 141 kW güç üreten iki elektromotorla 505 km menzile sahip.

Yeni EV9, 800 volt ultra hızlı şarj özelliği ile donatılmıştır. Bu özellik sayesinde arkadan itişli versiyonu 15 dakikada 249 km'ye, dört çeker versiyonu ise 226 km'ye kadar menzil sunmaktadır. Bu da 99.8 kWh kapasiteli bataryanın hızlı şarj ile kısa sürede dolduğunu gösteriyor.

Kia EV9 tanıtıldı! İşte özellikleri... resim: 0

Altı ve yedi koltuk seçenekleri bulunan EV9'un iç mekanı, deri döşemelere ve geri dönüştürülmüş malzemelere sahiptir. İkinci sıra koltuklarda döner koltuk veya relaxation özellikleri isteğe bağlı olarak sunulurken, dijital yan aynalar, elektrikli kapı kolları, soğutmalı koltuklar ve panoramik ekran gibi yeniliklerle birlikte geliyor. 

Kia EV9, 5,015 mm uzunluğu, 1,980 mm genişliği ve 1,780 mm yüksekliği ile bugüne kadar üretilen en geniş binek otomobiller arasında yer alıyor. Bagaj hacmi de kullanıcılara geniş depolama alanları sunmaktadır. Özellikle arkadan itişli versiyonda 828 litre olan arka bagaj hacmi dikkat çekiyor.

Türkiye'de satışa sunulan Yeni Kia EV9'un başlangıç fiyatı 4 milyon 20 bin TL iken, dört çeker modeli ise 4 milyon 950 bin TL'ye satışa sunuluyor. 
 
 
 
 
 

Etiketler KİA
Yorumlar
Kalan Karakter 800