Jeopolitik Riskler Gölgesinde: Petrol ve Altın Neden Zıt Yönde Hareket Ediyor?

Petrol ve Altın piyasasında yaşanan hareketlilik devam ederken, Ekonomist Kılıç ve Stratejist Paksoy’dan çarpıcı altın ve petrol yorumu geldi. İşte yatırımcıların gündeminden düşmeyen altın ile ilgili o kritik açıklamalar…

Güncelleme:

Ekonomist Gözde Kılıç, canlı yayında stratejist Cüneyt Paksoy'a önemli bir soru yönelterek piyasalardaki son gelişmeleri masaya yatırdı.  Paksoy, hikâyenin çok enteresan seviyelere geleceğini düşündüğünü belirterek, altında alım fırsatı ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Gözde Kılıç'tan Paksoy'a Kritik Soru

Ekonomist Gözde Kılıç, canlı yayında stratejist Cüneyt Paksoy'a Çin'den gelen mali teşvik haberlerinin belirsizliği ve jeopolitik risklerin artması gibi faktörlerin petrol ve altın fiyatlarındaki farklı hareketlilikleri nasıl etkilediğini sordu. Paksoy' ve Kılıç bu önemli soru ile ilgili piyasalardaki son gelişmeleri masaya yatırarak değerlendirmede bulundular.

Paksoy, Çin'in açıkladığı mali teşvik paketinde net bir miktar ve zaman belirtilmemesi, piyasalarda belirsizlik yarattığını belirterek, bu durumun özellikle petrol fiyatlarını olumsuz etkileyerek düşüşe neden olduğunun altını çizerek petrol fiyatlarındaki düşüşün nedenlerini açıkladı.

Paksoy; “Halbuki jeopolitik risklerin artması, genellikle petrol fiyatlarını yükselten bir faktör olarak kabul ediliyor. Altın ise, Fed'in faiz artırım kararında beklenenden daha yumuşak bir tutum sergilemesinin ardından güçlenmeye devam etti. Özellikle 50 baz puanlık faiz artırımının 25 baz puana indirilmesi, altın yatırımcılarını olumlu etkiledi. Ancak haftaya hafif bir düşüşle başlayan altın, genel olarak güçlü bir seyir izlemeye devam ediyor” Diyerek değerlendirmede bulundu.

Stratejist Cüneyt Paksoy'un Görüşleri

Paksoy, bu durumun karmaşık bir yapıda olduğunu belirterek, piyasaların belirsizliklerden ve çeşitli faktörlerden etkilendiğini ifade etti. Çin'in teşvik paketinin detaylarının açıklanmasıyla birlikte petrol fiyatlarının daha net bir yön izleyeceğini öngördü. Altın tarafında ise, enflasyon verilerinin ve jeopolitik gelişmelerin altın fiyatlarını etkilemeye devam edeceğini belirtti

Uzmanlar ise yatırımcıların bu dönemde dikkatli olmaları ve piyasaları yakından takip etmeleri gerektiğini vurgulayarak, Belirsizliğin yüksek olduğu bu dönemde yatırım kararları verirken profesyonel destek almanın önemli olduğunu açıkladılar.

Haber kanalımızda yer alan bilgiler ise kesinlikle yatırım tavsiyesi niteliği taşımamaktadır. Yapılan açıklamalar güncel veriler üzerinden yapılan olası senaryolardır.

Yorumlar
Kalan Karakter 800