Jackson Hole Sempozyumu Hafta Öncesi ONS Altın Yine Rekor Kırdı!

Küresel piyasanın tüm dikkati Jackson Hole Sempozyumu ile FED tutanaklarında olurken, altın kritik haftaya rekor tazeleyerek adım attı. Ons altının fiyatı 2 bin 531 dolara seviyesiyle rekorunu tazeledi…

Güncelleme:

Altının onsu 2 bin 531 dolara seviyesini görerek bu yılki kazancını yüzde 22’nin üzerine taşırken, Gram altın, cuma günü kırdığı 2.718,14 lirayı hafifçe aşarak 2.718,81 lirayı gördü. Ons altın da 2.509,76 dolarlık rekorunu 2.509,88 dolarla tazeledi.

ONS Altın Yine Rekor Kırdı!

Perşembe günü düzenlenecek olan Jackson Hole Sempozyuma kısa süre kala, TCMB Başkanı Fatih Karahan'ın da katılacağı sempozuyum, Fed'in faiz kararı ve altın için önem teşkil ederken, ons altın rekorunun üzerine rekor kırması dikkatleri çekti. Gram altın ise 2 bin 756 seviyesiyle rekor tazeledi.

Küresel piyasanın tüm dikkati Jackson Hole Sempozyumu ile FED tutanaklarında olurken, Powell'ın Jackson Hole sempozyumunda yapacağı konuşmada, altın için genellikle olumlu olarak görülen faiz indirim süreci ile ilgili Fed’in yol haritasına dair ipucular aranacağı beklenirken, Altının onsu 2 bin 531 dolara seviyesini görerek bu yılki kazancını yüzde 22’nin üzerine taşırken, Gram altın, cuma günü kırdığı 2.718,14 lirayı hafifçe aşarak 2.718,81 lirayı gördü. Ons altın da 2.509,76 dolarlık rekorunu 2.509,88 dolarla tazeledi.

Geçen Haftanın En Çok Kazandıranı Altın Oldu!

Geçen haftanın en çok kazandıranı olan altın, gram altın, son verilere göre bir haftada yüzde 3,5 artarken yıl başından bu yana yüzde 38 değer kazanırken, haftalık bazda yüzde 2,8 artış kaydeden ons, yıl başından bu yana yüzde 21 getiri sağlamış oldu.

Uzmanlar tarafında gelen yorumlara ve değerlendirmelere göre, sarı metal için yükseliş yönlü tahminler gelirken, piyasalar bu haftanın kritik gelişmelerini izleyeceğini gösteriyor.

Yatırımcılar ayrıca FED’in faiz indirim sürecinde belirleyici olabilecek, başta işsizlik maaşı başvuruları olmak üzere bu hafta yayınlanacak diğer ABD verilerini de yakından takip edecek.

Yorumlar
Kalan Karakter 800