İstanbul’un Taksi Sorununa Çare “Paylaşımlı Yolculuk” Geliyor!

İstanbul en büyük sorunları haline gelen ulaşım problemlerine çözüm yolları aramaya devam ederken, taksi bulmakta zorluk çeken kişiler için yeni düzenleme geliyor! UKOME Alt Komisyon toplantısında, Paylaşımlı Yolculuk konusu masaya yatırılacak. Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

İBB Ulaşım Dairesi’nin koordinasyonunda, UKOME Alt Komisyon toplantısında, İstanbul’un taksi sorununa çözüm sağlaması amaçlanan yeni adımlar üzerine durularak, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği (Uygulama Bazlı Ulaşım Sistemi), Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) gündem maddesi olarak masaya yatırılacak.

UKOME gündem maddesi

Paylaşımlı yolculuk uygulamaları (uygulama bazlı ulaşım sistemi), İstanbul gibi büyük şehirlerde trafiğin azalması ve aynı zamanda da çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlaması adına büyük önem arz etmektedir. Sağladığı katkılar göz önünde bulundurulduğunda, Martı kurucusu Oğuz Alper Öktem, bu uygulamaların yasal zemine oturtulması gerektiğini savunarak, İstanbul’un taşımacılık alanındaki sorunlarını büyük ölçüde çözeceğini dile getirdi.

Vergi kaçağı, emek sömürüsü, güvenlik sorunlarına dikkat çeken Öktem, bu sorunların paylaşımlı yolculuk yönetmeliği ile ortadan kaldırılabileceğinin altını çizdi.

Sektör yetkilileri tarafından yapılan açıklamalara göre; Martı TAG, İstanbul’da 170 bin sürücü ve 4 milyon kullanıcıya hizmet verdiği. Ortalama araç bulma süresi 5,4 dakika olan TAG, yüzde 98 müşteri memnuniyeti oranı sunduğu, Dijital kayıt sistemi sayesinde ise güvenlik ve şeffaflık sağlandığı bilgisi yer alırken, vergi kayıplarının da önüne geçildiği bilgisi verildi. Öte yandan bu uygulamanın yaygınlaşması ile birlikte, İstanbul’da yıllık 1 milyar dolar civarında vergi getirisinin sağlanabileceği amaçlanıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800