İstanbul'da Ev Kiraları Asgari Ücreti Aştı! 20 Binin Altına Kiralık Ev Bulmak İmkansızlaştı!

Yüzde 25 kira sınırı kalkmasıyla birlikte ev kiraları arttı! Bu artışlar özellikle İstanbul’da yaşayan vatandaşları daha çok etkilerken, kiralık konut fiyatlarının İstanbul’daki bazı ilçelerde asgari ücreti aşmış olması dikkatleri çekti. İşte İstanbul’daki ilçelerin kira fiyatları…

Güncelleme:

Ülke genelinde artan ev kiralarına karşılıklı vatandaş ne yapacağını bilmez haldeyken, özellikle büyük şehirlerde kira fiyatlarının artışları dikkat çekici boyutlara ulaştı. İstanbul’da ise sınırlı sayıdaki ilçelerde ortalama kiralayın 20.000 TL’nin altında kalsa da bazı ilçelerde bu sınır 40.000 TL’ye kadar yükseldi.

İstanbul'da Kira Fiyatları Yaklaşık Yüzde 50 Arttı

Artan kira fiyatları kamuoyunun gündeminde büyük yer kaplarken NTV de yer alan habere göre İstanbul’da zaten zor olan barınmaya bir de artan kiraların ciddi sorunları beraberinde getirdiğine dikkat çekilirken, birçok ilde asgari ücret fiyatına ev bulmanın imkânsız hale geldiği bilgisine ulaşıldı. Artan kira fiyatları hem ev sahibi hem de kiracılar arasında büyük bir uyuşmazlığa neden olurken, bu durum karşısında mahkemelere taşınan dava sayısında ise rekor seviyelere yükseldi.

Konuyla ilgili gayrimenkul değerlerini hesaplayan Endeksa verilerine göre ise geçen yıldan bu yana İstanbul’daki kira fiyatlarının yaklaşık %50 arttığı bilgisine ulaşılırken, İstanbul'da ortalama kiralık fiyatlar dikkate alındığında en uygun evlerin Esenyurt’ta 20.000 TL’nin olduğu gözlemlendi.

İstanbul'da İlçe İlçe Ortalama Kiralar Açıklandı

İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı İsmet Aşa konut fiyatları ile ilgili açıklama yaparak 2 aydan 3 aydan önce kiralık konut tutulmadığına dikkat çekerek, bu durumda en çok mağdur olanın kiracılar olduğunu belirtti.

İstanbul’daki ilçelerde bulanan konutlarının ortalama kira fiyatları ise şu şekilde;

Esenyurt’ta 13 bin 500 TL

Fatih’te 19 bin 500 TL

Kartal’da 25 bin 200 TL

Üsküdar'da 26 bin 600 TL

Şişli’de 28 bin 600 TL

Bakırköy'de: 30 bin 100 TL

Kadıköy’de 38 bin 700 TL

Sarıyer’de 44 bin TL

Yorumlar
Kalan Karakter 800