İslam Memiş, “Kriz Ayı” Dedi! Altın, Dolar ve Borsaya Karşı Uyardı!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, ‘kriz ayı’ diyerek altın, dolar ve borsada tahminlerini tek tek paylaştı. Sosyal medya üzerinden kritik açıklamalarda bulunan Memiş’in o paylaşımı işte sizlerle...

Güncelleme:

Altın ve Para Piyasalarıyla ilgili yapmış olduğu açıklamalarıyla yatırımcıların gündeminde büyük yer alan İslam Memiş, son paylaşımında altın, dolar ve borsa ile ilgili kritik açıklamalarda bulunarak, yine tüm dikkatleri çekti.

“Kademeli Alım Fırsatı”

İslam Memiş, ‘Kriz ayı’ diyerek aralık ayı beklentilerini ve büyük çalkantılar olacağını dile getirerek şu bilgileri aktardı;

Borsa İstanbul 9771 puandan kapanışına dikkat çeken Memiş, %1.67’lik değer kaybı ile geçen haftayı tamamladığını ve 9400 puan için kenarda beklemeye devam edeceğini aktardı. Borsa ile ilgili yapmış olduğu açıklamasına devam eden Memiş, tepki alımı gelecek, önemli olan kritik 10 bin puan direnci” diyerek, kısa vadede böyle bir ihtimalin olmadığını açıkladı.

Dolar ile ilgili açıklama yapan Memiş, dolar TL kurunun 33.97 TL’den geçen hafta kapandığına dikkat çekerek, Emtia tarafındaki düşüşleri beklediği aktardı. Bunun için dolarda beklemeyi tercih ediyoruz. Euro/dolar paritesinde 1.0950-1.1150 bant aralığını takip edeceğiz. 1.1085’ten geçen haftayı tamamladı. 1.0950’ye kadar sessizce beklemeyi sürdüreceğiz. 1.10 seviyesi ise altı rakamlar da kademeli alım fırsatı” diyerek, ‘Ons altın ABD verisinden sonra 2530 dolara kadar yükseldiğine dikkat çekti.

İslam Memiş, “Ons altın 2485 dolara kadar geriledi cuma günü ons altın, sert satış gördü. Burada 2470-2420 doları takip edeceğiz. 2420 dolarlar gelince, 2760 lira seviyesi sürpriz olmasın demiştim” diyerek, 2750-2800 lira aralığı alım fırsatı olduğunu, Gram altın tarafında 2880 lira direncinin eylül genelinde takip edeceğini açıklayarak, “2800 altına sarkmalarda gram altın yatırımcısının alım pozisyonuna geçmesi mantıklı olur” değerlendirmesinde bulundu.

Kasım Ayına Dikkat!

Yılın son çeyreğine dikkat çeken Memiş, Piyasalar artık daha çok çatışma alanı olacak diyerek önümüzdeki süreçle ilgili şu bilgileri aktardı;

18 Eylül Fed faiz kararı olduğuna dikkat çeken Memiş, FED’in faiz indirme ihtimaline değinerek, bu süreçte sert dalgalanmalar olacağını belirtti.

Uzman isim, “ABD’de kasımda seçim var. Bu seçimleri atlatmak ve şubat ayına kadar gardınızı almanız gerekiyor. Küresel tufan tüm gelişmekte olan ülkeleri etkileyecek. Uzun vadeli yatırımcı olmamız gerekiyor bunun için. Aralık ayı fırtınasına karşı hazırlık yapmamız lazım” diyerek, “Mortgage kriziyle ilgili aralık ayında bir beklentim var” dedi.

Haber kanalımızda yer alan bilgiler kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Uzman isim tarafından yapılan açıklamalar sadece olası tahminlerdir

Yorumlar
Kalan Karakter 800