İŞKUR ve MEB İşbirliğiyle İşgücü Uyum Programı (İUP) Başladı. İşte İUP Katılım Şartları…

İŞKUR ve MEB İşbirliğiyle İşgücü Uyum Programı (İUP) Başlattı! “Peki, İUP nedir, katılım şartları neler, ücretleri ne kadar?” diyorsanız eğer İUP katılım süresi ve ücretleri ile ilgili bilgiler işte sizlerle…

Güncelleme:

İşgücü Uyum Programı (İUP), İŞKUR ve MEB iş birliği çerçevesinde işsizlere yönelik düzenlenen bir program türüdür. Bu programa katılım sağlamak için ise bazı şartlar gerekmektedir. Katılım şartları, süresi gibi bilgileri haberimizi devamında bulabilirsiniz.

İşgücü Uyum Programı (İUP) Nedir?

İşgücü Uyum Programı (İUP), işsizlerin işgücü piyasasına katılımını kolaylaştırmak adına Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliği çerçevesinde hayata geçirilen bir program türüdür.

Söz konusu program kapsamında, özellikle özel politika gerektiren grupların iş hayatına entegrasyonunu sağlamak amacı güdülerek, düzenlenen program, katılımcıların bilgi, beceri ve çalışma disiplinlerini geliştirmelerini hedefleyerek hayata geçirilmiştir.

İşgücü Uyum Programı'na (İUP) katılmak için ise birtakım şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar ise iş gücü piyasasında daha adil bir rekabet ortamı oluşturmak ve aynı zamanda da programın etkinliğini artırmak amacıyla tasarlamıştır.

İUP Katılım Şartları

İşgücü Uyum Programı'na (İUP) katılmak isteyen kişilerden talep edilecek olan katılım şartları şunlar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

Kuruma kayıtlı olması,

18 yaşını tamamlamış olması,

Yaşlılık veya malullük aylığı almıyor olması,

Program talep tarihinden önceki bir yıl içerisinde ve programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmaması,

Adayların, başvuru tarihi itibarıyla 5510 sayılı Kanunun 5 inci maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olması ya da sigortalı sayılmaması,

Hane gelir şartını sağlaması,

Adayların, başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4’üncü maddesi dahilinde sigortalı olarak bildirilmemiş olması ya da sigortalı sayılmaması ve Kurum tarafından sunulan aktif işgücü veya işsizlik sigortası programlarının yararlanıcısı olmaması gibi şartlar talep edilecektir.

İUP Haftalık Yararlanma Süresi

İşgücü Uyum Programı (İUP), ilk dört hafta boyunca 5 gün ve 37,5 saat olarak uygulanır. Devam eden haftalarda ise 3 gün ve 22,5 saat olarak uygulanmaktadır.

Programa başvuran katılımcılara katılım sağladıkları günler kapsamında Yönetim Kurulu tarafından 2024 yılı için belirlen 566,73 TL cep harçlığı ödecektir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800