İnsanlık tarihinde bir ilk! Uzay koşullarında memeli embriyosu yetiştirildi! Şimdi ne olacak?
İnsanlar, artık yavaş yavaş gökyüzüne çıkmayı planlarken burada karşımıza pek çok farklı detay daha çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de uzayda yaşam.
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone Olİnsanlar, artık yavaş yavaş gökyüzüne çıkmayı planlarken burada karşımıza pek çok farklı detay daha çıkıyor. Bunlardan bir tanesi de uzayda yaşam. Yavaş yavaş kolonileşme çabası içerisine giren insanoğlu tüm süreç boyunca karşımıza uzayda yaşam mümkün mü sorusunu arayarak geçirdi. Şuanda ise yaşamın mümkün olması bir yana aynı zamanda orada çoğalmanın da önünün açılması için çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Uzayda yaşam konusunda pek çok çalışma yapılıyor. Kolonileşme, yaşam gibi konulardan sonra artık üreme konusu da gündem oldu. Bilim adamları yaptıkları çalışmalarda dünya atmosferi dışında üremenin nasıl olacağı konusunda detaylı çalışmalar yapılıyor. İlk aşamada ise fareler üzerinde yapılan çalışmalar bu durumun yaşanmasına olanak tanındığını gösteriyor.
Uzayda ilk defa memeli embriyosu yetişti!
Uluslararası Uzay İstasyonu, mikroortamda memeli embriyoları geliştirdi. Bunların büyümesi sonrasında hayatta kalabildikleri görüldü. Bu uzay istasyonu ortalama olarak gezegen yüzeyinden 400 km yukarıda yer alıyor. Embriyoların ise ilk etapta hayatta kaldıkları görüldü. Özellikle yolculuk esnasında üremenin mümkün olduğuna inanan bilim adamları, marsa ulaşmanın sadece 6 ay sürdüğü ve buda yolda bazı üremenin gerçekleşebileceği belirtiliyor.