İngiltere'nin yeni vize şartları iş dünyasını etkiledi

İngiltere hükümeti, göç rakamlarını azaltma çabalarının bir parçası olarak nitelikli işçiler için daha yüksek maaş standartları getirdi. Bu adım, HSBC ve Deloitte gibi yabancı mezunları istihdam eden şirketlerin sunduğu iş fırsatlarını kısıtlamaya neden oldu.

Güncelleme:

İngiltere hükümetinin vize politikalarında sıkılaştırma kararının ardından, önemli işverenler mevcut sözleşmeleri gözden geçirmek zorunda kaldı. HSBC ve Deloitte, Birleşik Krallık'taki yabancı mezunlara sundukları iş fırsatlarını geri çeken son şirketler arasında yer alıyor.

HSBC ve Deloitte, İngiltere hükümetinin vasıflı işçi vizeleri için belirlenen maaş eşiklerini yükseltme kararının bu durumun sebebi olduğunu belirtti. Geçtiğimiz ay, KPMG gibi diğer büyük işverenler de bazı yabancı çalışanların sözleşmelerini iptal etmişti.

HSBC, geçen yıl 720 mezunu işe alırken, Deloitte Birleşik Krallık genelinde mezunlar, çıraklar ve stajyerler için 2.700'den fazla pozisyon açmıştı. Deloitte'un bir iç kaynağı, şirketin sonbaharda işe aldığı mezunların yaklaşık %3'ünün, yani yaklaşık 35 kişinin vize değişiklikleri nedeniyle tekliflerinin geri çekildiğini ifade etti.

Maaşlar değişti

Hükümet, yasal göçü azaltma hedefleri doğrultusunda, vasıflı işçi vizeleri için maaş eşiklerini nisan ayından itibaren 26.200 sterlinden 38.700 sterline, ve 26 yaş altındakiler için ise 30.960 sterlinden yükseltti.

Etiketler vize İngiltere
Yorumlar
Kalan Karakter 800