İletişim Başkanlığı Bünyesine Farklı Kadrolarda Personel Alımı Yapılacak!

Resmi Gazete’de yayınlanan duyuruya göre, İletişim Başkanlığı Bünyesine, 18-40 yaş aralığında Devlet Memurları Kanunundaki şartları taşımak koşuluyla farklı kadrolarda personel alımı yapılacağı bilgisi yer alıyor. İşte sizlerle Başkanlık bünyesine alımı yapılacak kadro ile ilgili bilgiler...

Güncelleme:

İletişim Başkanlığı bünyesinde yaşanan personel eksikliğini gidermek adına, iletişim personeli ve mütercim tercüman alımı yapılacağı Resmi Gazete üzerinden duyuruldu! “Peki personel alımları için başvuru şartları neler? Başvuru için gerekli belgeler neler? Başvurular nasıl yapılacak?” gibi soruların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Personel Alımları İçin Başvuru Şartları Neler?

İletişim Başkanlığı bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adaylardan talep edilecek olan başvuru şartları şu şekilde;

İngilizce İletişim Personeli (Simultane) alımı için başvuru yapacak adayların, Amerikan Kültürü ve Edebiyatı, İngiliz Dili ve Kültürü, Çeviri Bilimi (İngilizce), İngiliz Dil Bilimi, İngiliz Dili ve Edebiyatı, İngiliz ve Rus Dilleri ve Edebiyatları, İngilizce Mütercim ve Tercümanlık, İngilizce Öğretmenliği, İngilizce-Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, İngiliz Dili ve Karşılaştırmalı Edebiyat, Rus ve İngiliz Dilleri ve Edebiyatları mezunu olması gerekmektedir.

Rusça İletişim Personeli (Simultane) alımı için  başvuru yapacak adayların, en az lisans düzeyinde yükseköğrenim mezunu olması aranan şartlar arasındadır.

Fransızca Mütercim Tercüman alımı için başvuru yapacak adayların, 2022-2023 KPSS’dan en az 55 puan almış olması ve  Fransızca Mütercim ve Tercümanlık, Fransızca Öğretmenliği, İngilizce ve Fransızca Mütercim Tercümanlık mezunu olması gerekmektedir.

Bulgarca Mütercim Tercüman alımı için başvuru yapacak adayların, Bulgar Dili ve Edebiyatı, Bulgarca Mütercim ve Tercümanlık bölümlerinden mezun olması aranan şartlar arasındadır.

Adayların sınav başvurusu esnasında beyan etmesi gereken belgeler şunlar;

  • Mezuniyet belgesi
  • Adres bilgileri
  • KPSS belgesi
  • Yabancı dil puan ve belgesi
  • Erkek adaylar için askerlik durum belgesi
  • Adli sicil kaydı
  • Kimlik belgesi (ön ve arka yüzü)/Pasaport
  • Son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf (pdf. Veya jpeg.)

Başvuru İşlemleri Nereye Yapılacak?

İletişim Başkanlığı bünyesine katılarak istihdam sağlamak isteyen adaylar, başvurularını 8 Temmuz ile 19 Temmuz 2024 tarihleri arasında, kariyer kapısı internet sitesi üzerinden, online olarak gerçekleştirebilecek.

Personel alımları için daha kapsamlı bilgilere İlan Kılavuz https://www.resmigazete.gov.tr/ilanlar/eskiilanlar/2024/06/20240625-4-7.pdf aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Yorumlar
Kalan Karakter 800