İktisatçı Hakan Kara, reel tüketimi fiyat endeksine göre inceledi

Reel tüketimin durumunun sorgulanması üzerine iktisatçı Hakan Kara, fiyat endeksine göre yorumlarda bulundu.

Güncelleme:

   İktisatçı Hakan Kara, reel tüketimin durumunun sorgulanmasından yola çıkarak konuya farklı bir bakış açışı getirdi. Asıl sorunun kullanılan fiyat endeksinde olduğunu işaret eden Kara, örnekle açıkladı.

   Görüşlerini X hesabından dile getiren Hakan Kara, "Reel tüketimin gerçekten bu kadar artıp artmadığı çok sorgulanıyor. Bana göre sorunun yanıtı reel hale getirilirken kullanılan fiyat endeksinde. Örneğin kredi kartlarını TÜFE'yle reelleştirince (turuncu) tüketimde patlama gözlenirken İTO ile reelleştirince daha normal görünüyor" ifadelerini kullandı.

İktisatçı Hakan Kara, reel tüketimi fiyat endeksine göre inceledi resim: 0

   Kara'nın gönderisinin altına gelen bazı yorumlar:

Hakan Kara kimdir?

   1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun olan Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi'nde iktisat yüksek lisans programını tamamladı. Daha sonra New York Üniversitesi'nde yine ekonomi üzerine doktora yapan Kara; makroekonomi, Merkez Bankacılığı ve Türkiye ekonomisi üzerine makale ve kitaplar yazdı. Hakan Kara, Türkiye Merkez Bankası'nda başekonomist olarak çalıştı.

Etiketler hakan kara
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler ise genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yorumlar
Kalan Karakter 800