İktisatçı Hakan Kara, Merkez Bankası'nın likidite yönetimini eleştirdi

İktisatçı Hakan Kara, Merkez Bankası'nın likidite yönetiminin döviz piyasasına etkisini yorumladı. Kara, piyasaları yatıştırmak için TCMB'ye tavsiyede bulundu.

Güncelleme:

   İktisatçı Hakan Kara, X hesabından yaptığı paylaşımda Merkez Bankası'nın likidite yönetimini eleştirdi. Yapılan hamlenin döviz piyasasına etkisine değinen Kara, politika faizinde artış yerine faiz dışı araçların kullanılmasının bu durumla ilişkisine açıklık getirdi.

   TCMB'ye tavsiyede bulunan Hakan Kara, "Merkez Bankası son haftalarda likidite yönetimi ile genelde gecelik piyasa faizini %45’in üzerinde tutuyor. Bu hamle döviz piyasasının durulmasına pek yardımcı olmuyor çünkü politika faizinde artış yerine faiz dışı araçların kullanılacağı beklentisini güçlendiriyor. Piyasaları yatıştırmak için TCMB'nin elinin serbest olduğu sinyalinin en yetkili ağızlardan güçlü bir şekilde verilmesinde fayda var. Artırıma gerek olduğu düşünülmese bile bu mesajın verilmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.

   Kara'nın gönderisinin altına gelen yorumlardan bazıları:

Hakan Kara kimdir?

   1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği'nden mezun olan Hakan Kara, Bilkent Üniversitesi'nde iktisat yüksek lisans programını tamamladı. Daha sonra New York Üniversitesi'nde yine ekonomi üzerine doktora yapan Kara; makroekonomi, Merkez Bankacılığı ve Türkiye ekonomisi üzerine makale ve kitaplar yazdı. Hakan Kara, Türkiye Merkez Bankası'nda başekonomist olarak çalıştı.

Etiketler hakan kara
Yorumlar
Kalan Karakter 800