İkinci El Otomobil Piyasasında Şaşırtan Durgunluk!

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluk, sektör temsilcilerini şaşkınlığa uğrattı. Fiyatların ciddi şekilde düşmesine rağmen satışlar durma noktasına geldi. Milyonluk araçlar 750 bin TL'ye kadar geriledi, ancak müşteri bulmak hala zor.

Güncelleme:

Malatya'da ikinci el otomobil piyasasında yüzde 20'lere varan fiyat düşüşlerine rağmen satışların durduğunu belirten galerici esnafı, sektörde büyük bir durgunluk yaşandığını ifade ediyor. Galerici Cem Tarık Figen, "20 yıldır sektörün içindeyiz, böyle bir durumu hiç görmedik. Faizlerin yüksek olması olumsuz yansıyor. Bayramı satış yapmadan geçirdik. Bir milyonluk araçların fiyatları 750 bin TL'ye kadar düştü, ama yine de satış yok. Vatandaşlar araçlara yatırım yapmaktansa paralarını bankalarda değerlendiriyor, bu da sektöre olumsuz yansıyor" dedi.

Fiyat Düşüşlerine Rağmen Satış Yok

Yeşiltepe Galericiler Sitesi Denetim Kurulu Başkanı Göksel Levent, sektördeki ciddi durgunluğa dikkat çekti. "Yaklaşık 34 yıldır sektörün içindeyiz, böyle bir durgunluk yaşamadık. Sektör can çekişiyor. Sitemize gelen insanlar sadece gezmek için geliyor. Bayramla birlikte hareketlilik bekledik ama olmadı. Yüzde 20-30'lara varan fiyat düşüşlerine rağmen müşteri bulamıyoruz. Vatandaş birikimlerini bankalarda değerlendiriyor. Sektörümüz çok sıkıntılı bir dönem yaşıyor" diye konuştu.

Ekonomik Durumun Etkileri

İkinci el araç piyasasındaki bu durgunluk, genel ekonomik durumla da doğrudan ilişkili. Yüksek faiz oranları ve insanların yatırım tercihleri, sektördeki hareketliliği olumsuz etkiliyor. Vatandaşların araç alımından ziyade paralarını mevduat hesaplarında değerlendirmeyi tercih etmesi, piyasanın canlanmasını engelliyor.

Sektör temsilcileri, mevcut ekonomik koşulların devam etmesi durumunda durgunluğun süreceğini öngörüyor. Fiyatların daha da düşmesi bile piyasayı hareketlendirmek için yeterli olmayabilir. Bu nedenle, sektörde uzun vadeli bir toparlanma beklenmiyor.

İkinci el otomobil piyasasında yaşanan bu durgunluk, hem satıcılar hem de alıcılar için dikkatle izlenmesi gereken bir durum. Ekonomik koşulların iyileşmesi ve faiz oranlarının düşmesi, piyasanın yeniden canlanması için kritik öneme sahip. Ancak, şimdilik sektör temsilcileri, satışların artması için sabırla beklemek zorunda.

 

Yorumlar
Kalan Karakter 800