Hisse senedi yatırımcısı Bay Tutumlu, enflasyon muhasebesinin temettüye etkisini inceledi

Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, enflasyon muhasebesinin temettüye etkisini yorumladı. Geçen yılla kıyas yapılırken, bu yılın açıklanan verileri analiz edildi.

Güncelleme:

   Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, kendi X hesabından enflasyon muhasebesinin temettüye etkisini paylaştı. Temettü açıklayan 23 şirketin dağıtım oranlarının geçtiğimiz yıllara göre düşüş yaşamadığı aktarılırken, Tüpraş ve Ford Otosan'dan yılın ikinci yarısında ek temettüler bekleneceği işaret edildi.

   2024'ün temettü açısından 2023'ün aksine bereketli olacağını belirten Bay Tutumlu, "Bu yıl enflasyon muhasebesi uygulanacağından dolayı temettülerin bundan etkilenip etkilenmeyeceği merak ediliyordu. Şu ana kadar temettü açıklayan 23 şirketin dağıtım oranları geçtiğimiz yıllara göre herhangi bir düşüş yaşamamış. Tüpraş ve Ford Otosan'dan yılın ikinci yarısında ek temettüler de bekleyeceğimizi düşünürsek 2024'ün temettü açısından 2023'ün aksine bereketli olacağını söyleyebiliriz. En azından nakit akışı güçlü ve borçsuz şirketler için" ifadelerini kullandı.

   Bay Tutumlu'nun gönderisine gelen yorumlardan bazıları:

Temettü nedir?

   Temettü, bir şirketin kârının bir kısmının, genellikle belirli bir zaman aralığında (çoğunlukla yıllık) hissedarlarına dağıtılan bir ödeme şeklidir. Şirketin karının bir kısmının hissedarlara dağıtılması, hissedarların şirketin performansından doğrudan faydalanmalarını sağlar.

Etiketler bay tutumlu
Yorumlar
Kalan Karakter 800