Haziran ayı enflasyon anketi yayımlandı!

Bloomberg HT’nin son yayımlanan anketine göre beklentiler, haziran ayı enflasyonunun aylık yüzde 2,2 Yıllık ise yüzde 72,5 olması yönünde. Ankete katılan 22 kurumun medyan beklentisi işte sizlerle...

Güncelleme:

En Yüksek Beklenti Yüzde 3 Seviyesinde

Bloomberg HT’nin Haziran ayı enflasyon anketi göre, ankete katılan 22 kurumun medyan beklentisi, haziran ayında Tüketici Fiyat Endeksi’nin (TÜFE) aylık bazda yüzde 2,2 olurken, yıllık bazda ise yüzde 72,5 şeklinde geleceği bilgisi yer alıyor.

Söz konusu ankette, haziran enflasyonu için en düşük aylık beklenti oranı yüzde 1,7 olarak açıklanırken, en yüksek beklenti oranı ise yüzde 3 seviyesinde yönünde geldi.

2024 yıl sonu enflasyon beklentisi de anketin önemli bir parçasını oluştururken, yıllık enflasyon tahminlerine göre en yüksek beklenti oranı yüzde 73,9 oldu. Yıllık enflasyon tahminlerine göre en düşük beklenti oranı ise yüzde 71,8 seviyesinde oldu.

2024 yıl sonu enflasyon beklentisine göre, 18 kurumun katılımıyla yapılan değerlendirme doğrultusunda, bir önceki anket dönemine göre değişmeyerek yüzde 43 olarak açıklandı. Yıl sonu enflasyonu için en yüksek beklenti oranı ise yüzde 47 oldu. Yıl sonu enflasyonu için en düşük beklenti ise yüzde 39 olarak açıklandı.

Piyasa analistleri ve ekonomistler tarafından yayınlanan beklentilere göre, 2024 yılı için enflasyon zirvesinin mayıs ayında yüzde 75,45 ile gerçekleştiği görüşü yer alıyor.

Yorumlar
Kalan Karakter 800