“Hacamat” gerçekten faydalı mı? Uzman isim bu soruya cevap verdi!
Geleneksel tedavi yöntemleri arasında yer alan, Hacamat cilt altındaki kanı çekerek ve bu yolla vücuttaki kötü kanın atılmasını sağlaması ile biliniyor. Uzman isim ise “Kirli kan diye bir şey yok” dedi. İşte sizlerle hacamat ile ilgili Prof. Dr. Osman Müftüoğlu açıklaması...
Gelişmelerden anında haberdar olmak için Google News'te Paradurumu'na abone olun
Paradurumu'na Google News'te abone olun
Abone OlGünümüzde bir hayli popüler hale gelen, hacamat vücudunda oluşan problemleri azaltmak yahut önlemek için yapılıyor. Kılcal damarlardaki kirli kan için gerçekleştirilen bu işlem gerçekten faydalı mı? Bu yöntemin sağlığa zararı var mı?
Uzman doktor hacamat tedavisi ile ilgili açıklama yaptı!
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu iyileşmek için hacamata gerek olmadığını belirterek konu ile ilgili şu bilgileri aktardı;
Katıldığı bir programda hacamatın faydalarına dair yapmış olduğu açıklamasında, “Bu zamana kadar hacamatın faydaları hakkında hiçbir bilimsel çalışma görmedim” dile getirerek, hacamat yönteminin modern yöntemlerden ayrıştırılarak farklı bir çember içinde değerlendirilmemesi gerektiğini dile getirdi. Geleneksel tedavi yöntemi kupa çektirme yönteminin hacamattan daha faydalı olabileceğine dikkat çeken uzman doktor, kupa çektirme yönteminde sırasında masaj işlemi ve rahatlamanın olabileceğini belirterek, hacamatın bundan çok daha farklı olduğunun altını çizdi.
Hacamat yöntemiyle ilgili yapılan işlemleri sırasında bahsi geçen ‘pis kan’ vücutta yeri olmadığını dikkat çeken Müftüoğlu, “Vücutta pis kan diye bir şey yok. Vücutta, oksijeni azalmış kan bulunabilir. Kirlenmiş dokularda meydana gelen kan vücuttaki birçok organın sayesinde temizleniyor. Bu durumda da kan, oksijenle zenginleştirildiğinde normal haline dönebilir.” Diyerek kirli kan diye bir şeyin olmadığını vurguladı.
Vücudumuzda bulunan zararlı maddeler karaciğer ve böbreklerin dışında, deri solunumu ile dışarı atıla bilindiğine dikkat çeken Müftüoğlu, terletme yoluyla birçok ağır ve zararlı maddenin atılabildiğini vurguladı.
Müftüoğlu, “organlarımız sağlıklı oldukları sürece boyunca vücutta gerçekleşen rahatsızlıkları temizlemeye ve yenilemeye devam edecek. Bu nedenden dolayı hacamat işleminin bana göre onaylanması mümkün değil. Fakat onaylayanlara saygı duyuyorum” dedi.
Hacamat uygulaması nasıl olur?
Hacamat işlemi vücudun bazı noktalarına kupalar aracılığıyla küçük kesikler atılmasıyla gerçekleşmektedir. Bu kupalar genel olarak sırt, omuz ve kafa bölgesine uygulanıyor. Söz konusu uygulama sayesinde sırt, ayak, bacak ağrıları ve uyuşmaların gidildiği söyleniyor.
Kupa çekme işlemi uzun yıllar öncesine dayanan geleneksel tedavi yöntemleri arasında yer alıyor. Bu geleneksel yöntem yani hacamat, birçok tartışmaya konu olsa da bazı kişilerde ağrıları dindirdiği söylenilse de, bu yöntem bazı insanlar için ise son derece zararlı olabiliyor.