Güvenli Ödeme Sistemi ile Alan Da Satan Da Memnun... Dolandırıcılığın Önünün Kesildi!

Ticaret Bakanlığı tarafından hayata geçirilen, Güvenli Ödeme Sistemi ikinci el araç alış satışlarını güvence altına aldı. Yeni sistem ise hem alıcılardan hem de satıcılardan tam not aldı. İşte bir haftadır kullanılan yeni sistemle ilgili son gelişmeler..

Güncelleme:

Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliğiyle hayata geçirilen ödeme sistemi ile ikinci el araç satışında ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ 27 Eylül tarihinden itibaren zorunlu hale geldi. Yeni sistem sayesinde sahte para, nakit ödeme zorlukları ve satış bedelinin ödenmemesi gibi farklı dolandırıcılık riskleri ortadan kalktı.

Güvenli Ödeme Sistemi Başladı!

İkinci el araç satışında ‘Güvenli Ödeme Sistemi’ Ticaret Bakanlığı ve Türkiye Noterler Birliği iş birliği çevresinde düzenlenerek yürürlüğe girdi. Yeni sistem 27 Eylül tarihinden itibaren zorunlu hale gelirken, Mynet’te yer alan habere göre, fahiş fiyatların ikinci el otomobil alım satımı yapan Fahri Karlık, “Yeni sistemle açıklama yaparak, ‘güvenli alışveriş sistemi’ biz bunu eskiden beri talep ediyorduk. Piyasada çok dolandırıcı var. Vatandaşlar mağdur oluyordu. Bu durum da bizi çok üzüyordu. Önüne geçilmesi için galericiler odası başkanlığı ve bakanlığımızla, koordineli çalışma yapıldı” diyerek değerlendirmede bulundu.

27 Eylül itibari ile güvenli alışveriş sistemine geçilmesinin ardından, e-devlet sistemi üzerinden ya da anlaşmalı bankalar aracılığıyla aracını sisteme tanımlanarak, banka alıcı, satıcı ve notere şifre göndererek, gelen şifre sonra satış yapılmaya başladı.

Yeni sistemle satış bedeli için geçerli para anlaşmalı bankaların havuzunda duracak bu durum ise hem alıcı hem de satıcı için güven sunuyor.

Sektörde hizmet veren şirketler, güvenli ödeme sisteminin başlamasının ardından  dolandırıcılıkların tamamen ortadan kalktığını dikkat çekerek, sistemin oldukça kolay bir şekilde işlediğini belirttiler.

Güvenli Ödeme Sistemi Nedir?

Güvenli Ödeme; İkinci el araç alım satımları sırasında nakit (havale, EFT, FAST) olarak ödenecek araç satış bedelini güvence altına alarak dolandırıcılıkların önüne geçmek ve satıcı ile alıcıyı korumak üzere geliştirilmiş bir sistemdir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800