Gram Altında Sert Düşüş! Son Veriler, Altın Fiyatlarını Etkiledi!

Altın fiyatlarında yaşanan düşüşler yatırımcıların gündeminde yer alırken, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceği merak konusu oldu. “Peki altında piyasasında yaşanan bu düşüşün ana nedenleri nedir? Altın, düşüş hızı devam edecek mi?” Altın piyasasıyla ilgili son veriler işte sizlerle...

Güncelleme:

Çin’den gelen son veriler sonrasında altın fiyatları sert bir düşüş yaşadığı dikkatleri çekerken, gerilemeye başlayan altın fiyatlarının altında yatan nedenin Çin altın alımını durdurmuş olması olarak değerlendirilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Gram Altında Sert Düşüş!

Altın piyasasını Amerika’dan gelen son veriler sonrası yükselişe geçen gram altın, son açıklanan verirler sonrasında, sert şekilde gerilemeye başladı.

Amerika’dan gelen son veriler sonrası geçtiğimiz günlerde 2 bin 477 liraya kadar çıkan gram altın Çin’den gelen veriler sonrasında hızlı şekilde düşerek 55 TL birden geriledi. Çeyrek altında aynı hızla düşüş yaşayarak, 3960 liraya kadar geriledi.

Altın Piyasasındaki Düşüşün Ana Nedir?

18 aydır art arda altın alımı yapan, Çin Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamasından elde edilen bilgilere göre, Merkez Bankası’nın Mayıs ayında altın alımını durdurduğu bilgisine ulaşıldı. Bu durum nedeniyle de, altın fiyatlarında hızlı bir geri çekilme olduğu gündemde yer alıyor. Saxo Bank emtia stratejisi müdürü Ole Hansen ise, ülkenin altın alımı ile ilgili yaptığı değerlendirmede şu bilgileri vererek açıklama yaptı;

Saxo Bank emtia stratejisi müdürü Ole Hansen, Çin’in altın alımını bitirmek üzere değil, fakat duraklama ve aynı zamanda rekor fiyatlar ödeme olasılığından çekinen insanlar olduklarını  vurgularken, “Genel olarak, altın hala konsolide oluyor ve haberler muhtemelen bu aşamayı uzatacak, fakat genel olarak uzun vadeli yükseliş görünümü değişmedi.” Açıklamasında bulundu.

Bu Seviyeler Alım Seviyesi Mi?

Altın piyasasında yaşanan hareketlilik sonrasında, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’ten, altın fiyatları ile ilgili yeni bir açıklama geldi. Memiş altın fiyatları ile ilgili değerlendirmede bulunarak Gram altında 2.400-2.450 TL aralığının alım fırsatı olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. (Memiş tarafından yapılan bu açıklama olası tahmindir. Bu nedenle yatırım tavsiyesi değildir.)

Yorumlar
Kalan Karakter 800