Gram altın yeni rekor seviyesine ulaştı

Gram altın, yeni haftaya rekor seviyelerle başladı. Gramla birlikte diğer altın ürünlerinde de yükseliş gözlemlendi. Altın piyasasındaki bu önemli gelişme sonrasında Kapalıçarşı'da, yatırımcılar tarafından en çok takip edilen altın türleri arasında gram, çeyrek, 22 ayar bilezik ve öne çıktı.

Güncelleme:

Gram altın, ons tarafından desteklenen güçlü yükselişle dikkatleri üzerine çekiyor. Dolar/TL'deki hızlı dalgalanmaların durması gram altının gelecekteki hareketlerini belirlemek için ipucu veriyor. Altın yatırımcıları ve düğün telaşında olan vatandaşlar, özellikle gram altın ve çeyrek altına odaklanmış durumda.

Gram altın fiyatı

Altın fiyatları, ABD tahvil ihaleleri öncesinde artış gösterdi. Yeni haftanın ilk işlem gününde spot altın, 2 bin 18 doların üzerine çıktı. Dolar/TL kuru ve spot piyasadaki altının ons fiyatı üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın, tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.872 TL'ye ulaştı.

ABD tahvil piyasasının canlılığına dair önemli bir gösterge olarak kabul edilen tahvil ihaleleri, önümüzdeki hafta içinde gerçekleşecek. İki yıllık ve beş yıllık tahvil satışları önce Pazartesi günü başlayacak.

Wall Street stratejisti, faiz getirisi olmayan altının tahvil piyasasındaki geniş tabanlı kazanımların etkisiyle desteklenerek 2024 yılında da devam edeceğini öngörüyor. Öte yandan, ABD'de hafta sonuna yaklaşırken açıklanacak olan kişisel gelir, çekirdek fiyatlar ve haftalık işsizlik başvuruları verileri, muhtemelen faiz politikasının geleceği hakkında önemli ipuçları sunacaktır.

2024’te faiz indirimi

CME FedWatch verilerine göre, Mayıs 2024'te Fed'in faiz indirimine gitme olasılığı şu an itibariyle %60 olarak değerlendiriliyor. Bugün ons altın için belirlenen destek seviyesi 2003 dolar direnç seviyesi ise 2021 dolar olarak görülüyor. Eğer direnç seviyesi aşılırsa 2032 dolara doğru bir yükseliş bekleniyor.

2024 yılı için ons altın tahmini

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın fiyatlarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Memiş, "Ons altın, 2000 dolar seviyesine yerleşiyor gibi görünüyor. 2024 yılında ise 2350 dolar seviyesini görmeyi bekliyoruz" açıklamasında bulundu. Memişns altın fiyatlarında meydana gelebilecek düşüşlerde 1960 dolar seviyesinin güçlü bir destek noktası olduğunu vurguluyor.

Etiketler Altın
Yorumlar
Kalan Karakter 800