Gıda İşletmelerinde Karekod Dönemi Başladı! Tüketiciler Her Detayı Görebilecek!

Tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması amaçladıklarını dile getiren Yumaklı, gıda işletmelerinin denetim durumunun takip edilmesine olanak tanıyan “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” ile ilgili açıklama yaptı. Detaylar işte sizlerle..

Güncelleme:

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, tüketici için güven kaynağı olacak olan, gıda işletmelerinin denetim gibi durumlarının takip edilmesini sağlayan “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması”nın ilk örneğinin hayata geçirildiğini ve söz konusu işletmelerin denetim süreçlerinin nasıl takip edileceği bilgisini verdi.

Tüketici İçin Güven Kaynağı Olacak!

Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenilir gıdaya ulaşması adına gıda işletmelerinin denetim durumunun takip edilmesine olanak tanıyan “Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması” ile ilişkin şu bilgileri aktardı;

Gıda güvenliğine adına yapılan çalışmaların hız kesmeden devam ettiğine dikkat çeken Bakan Yumaklı, gıda güvenliğiyle ilgili uygulamalarında en büyük destekçisinin “Tarım Kredi Kooperatifleri” olduğunu belirtti. Ayrıca, gıda işletmelerinin denetlenip denetlenmediğine gösteren karekod uygulamasının İlk örnek çalışmaların “Tarım Kredi Sıfır Marketi”nde hayata geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yumaklı, vatandaşlara seslenerek, gıda üretimi, satışı yapan ve toplu tüketim yerlerdeki denetim detaylarını gösteren “KAREKODU” aramalarını istirham etti.

Söz konusu uygulamanın özellikle işletmelerden yoğun talep göreceğini öngördükleri, dile getiren Yumaklı, “her işletme, kendisinin bu anlamda akredite olup olmadığının da bir göstergesi olarak bu uygulamayı vatandaşlarımızla paylaşmış olacak” dedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin gıda ve içecek birimleri ile koordineli bir çalışma içerisinde olduklarını dile getiren Yumaklı, işletmelerin de ilgili birimlerini davet ederek, onlara bu uygulamayı tanıttıklarını açıkladı.

Gıda İşletmelerinde Karekod Uygulaması Nasıl Takip Edilebilir?

Gıda güvenilirliğinin her vatandaşın en doğal hakkı olduğuna vurgulayan Yumaklı, yeni uygulama ile birlikte, gıda ile ilgili herhangi bir faaliyette bulunan işletmenin karekodu sayesinde söz konusu işletmenin denetim detaylarının görülebileceğini belirtti.  

Bunun için “Tarım Cebimde” uygulamasının indirilerek, “Gıda Kontrol” ekranından “İşletme Denetim Sorgulama sekmeni üzerinden işletmenin karekodun okutulması ile birlikte kayıt/onay numarası, unvan, adres ve işletmede yapılan en son denetim tarihi gibi bilgilerine ulaşılabilir.

Yorumlar
Kalan Karakter 800