Formula 1, İstanbul Park'a geri mi dönüyor? TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı açıkladı!

Türkiye'yi ziyaret eden FIA Başkan Mohammed Ben Sulayem'in Recep Tayyip Erdoğan ve TOSFED yönetimi ile görüşmesi "Formula 1 İstanbul Park'a geri mi dönüyor" sorusunu akla getirdi. Açıklamada bulunan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı merak edilenleri yanıtladı.

Güncelleme:

   Dün Türkiye ziyaretinde FIA Başkan Mohammed Ben Sulayem'in Recep Tayyip Erdoğan ve Türkiye Motor Sporları Federasyonu (TOSFED) yönetimi ile bir araya gelmesi "Formula 1 İstanbul Park'a geri mi dönüyor" sorusunu akla getirdi. Bu gelişmeler üzerine federasyonun web sitesinden açıklama yapan TOSFED Başkanı Eren Üçlertoprağı merak edilenleri yanıtladı.

   Marmaris'te yapılan görüşmelerde tomobil sporlarının ülkemizdeki gelişimi ve geleceği ile FIA’nın Türkiye’ye verdiği önemin konuşulduğu belirtildi. Spor turizmi vasıtasıyla Türkiye’nin tanıtımı için tam gaz çalışmaya devam edileceğini vurgulayan Eren Üçlertoprağı, Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası’nı yeniden ülkemize kazandırılması hakkında istişarelerde bulunulduğunu duyurdu.

   Görüşmelerin son derece verimli geçtiğinin altını çizen federasyon başkanı, "Uzun zamandır yönetim kurulunda yer aldığımız FIA’nın Başkan seviyesinde ülkemize yaptığı ziyaret ve Sayın Cumhurbaşkanımızın da FIA Başkanı’nı kabul etmesi, hepimizi onurlandıran bir gelişme oldu. Bir bakıma otomobil sporlarının hem ülkemizdeki gelişim eğrisi, hem de FIA’nın Türkiye’ye ne kadar önem verdiğini yansıtan bir adım olarak gördüğümüz görüşmeler son derece verimli geçti. Ülkemiz ve Federasyonumuzun organizasyon düzenleme kapasitesini her zaman takdir eden FIA Başkan Mohammed Ben Sulayem ile dünyanın önde gelen şampiyonaları Formula 1 ve Dünya Ralli Şampiyonası’nı yeniden ülkemize kazandırabilmek üzere istişarelerde bulunduk. Otomobil sporlarını ve Federasyonumuzu her zaman destekleyen Sayın Cumhurbaşkanımıza teveccühleri için şükranlarımızı sunuyor, otomobil sporlarının ülkemizdeki gelişiminin devamı ile spor turizmi vasıtasıyla Türkiye’nin tanıtımı için tam gaz çalışmaya devam ediyoruz" değerlendirmesini yaptı.

Etiketler Formula 1
Yorumlar
Kalan Karakter 800