Faizsiz Evlilik Kredisi İkinci Etap Ödemeleri Bugün Hesaplara Yatıyor!

Yeni evlenecek çiftlerin heyecanla ve merakla beklediği o an geldi! Mayıs’ta nikah kıyan çiftlere müjde verildi! Kurban Bayramı öncesinde, 1203 çifte toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapılacağı açıklandı.

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden yararlanan çiftlere, 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz, 150 bin lira faizsiz evlilik kredisinin ödemelerinin Kurban Bayramı dolayısıyla öne çekildiği açıklayarak, ödemelerin bugün hesaplara aktarılmaya başladığını duyurdu.

150 bin Lira Faizsiz Evlilik Kredisinin Ödemeleri Başladı!

Aile kurumunun desteklenmesi, güçlendirilmesi ve aynı zamanda da gençlerin sosyal riskler karşı korunması adına Aile ve Gençlik Fonu’nu kurduklarını anımsatan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile kurmayı her daim teşvik ettiklerini ve aileleri güçlendirmeyi ana hedefleri olarak belirlediklerini dile getirerek, hayata geçirilmiş oldukları projeler ile ilgili şu bilgileri aktardı;

Göktaş, gençlerin evlilik sürecinde sağlıklı bir adım atmalarını ve mutlu bir aile hayatı kurmalarını desteklediklerine dikkat çekerek, bu amaç doğrultusunda başvuru yaparak evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanan, Mayıs ayı dahilinde resmi nikahlarını kıyan 1203 çifte toplam 180 milyon 450 bin lira ödeme yapacaklarını açıkladı.

Faizsiz Kredisi Desteği İçin Başvurular Nereye Yapılabilir?

Bakan Göktaş, söz konusu proje dahilinde yer alan ödemeden yararlanmak isteyen çiftlerin başvurularını 15 Şubat itibarıyla www.aile.gov.tr adresi üzerinden alınmaya başlandıklarını dile getirerek, başvurusu onaylanan çiftlere 48 ay vadeli, 2 yıl geri ödemesiz 150 bin TL tutarında faizsiz kredi desteği sağladıklarını açıkladı.

Aile ve Gençlik Fonu’na son verilere göre 9 bin 992 çiftin başvuru yaptığını dile getiren Göktaş, şartları sağlayan 2 bin 976 çifte evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getirerek, projenin pilot uygulamasını deprem bölgesi olan Adıyaman, Gaziantep’in İslahiye ve Nurdağı ilçeleri, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya’da gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Bakan Göktaş, evlilik kredisi ilk ödemelerini eğitim programlarına katılıp resmi nikahlarını 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştiren çiftlerin hesaplarına aktardıklarını anımsatarak, ikinci etap ödemeleri Kurban Bayramı nedeniyle öne çektiklerini açıkladı.

Göktaş, Mayıs ayında nikahlarını gerçekleştiren ve eğitim programına katılan çiftlere bugün itibarıyla ödeme yapılacağını açıkladı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800