Eylül Ayı Evde Bakım Maaşı Yattı Mı? Evde Bakım Maaşları Ne Kadar Oldu?

Eylül ayına girdiğimiz ilk günlerde sosyal destek ödemelerinden yararlanan vatandaşlar gündemi ödemeler olurken, bazı ödeneklere gelen zamlar ise merak konusu oldu. İşte eylül ayı destek ödemeleri ile ilişkin bilgiler…

Güncelleme:

Memur maaşlarına gelen zamla birlikte bazı maaş ve ücretlerde zamlandı. Evde bakım yardımı ödemeleri de bu zamlarla birlikte artı. “Peki, evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı ne zaman hesaplara aktarılacak?” gibi soruların yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz…

Evde Bakım Maaşları Ne Kadar Oldu?

Memur maaşlarına gelen zamlarla artış gösteren, “Evde Bakım Yardımı” son açıklanan enflasyon rakamıyla birlikte, memur maaşlarına gelen zamla birlikte evde bakım yardımına da memur maaş zammı oranında artış yapıldı. Bu durumda evde bakım yardımı ödemeleri memur ve memur emeklilerine yapılan yüzde 19,31 zamdan payını alarak, 7 bin 608 liradan 9 bin 77 liraya yükseldi.

Evde Bakım Maaşı Ne Zaman Hesaplara Aktarılacak?

Evde bakım maaşı ödemeleri 15 Eylül itibarıyla başlaması bekleniyor. Ancak tüm ödemelerde olduğu gibi illere göre farklı tarihlerde yapılabilir.

Evde bakım yardım ödemelerinin yatıp yatmadığını ne zaman yatacağını e-Devlet üzerinden sorgulanabilirsiniz. Evde bakım ödeme bilgilerini aşağıda yer alan link üzerinden sorgulayabilirsiniz.

https://www.turkiye.gov.tr

Yorumlar
Kalan Karakter 800