Eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, finansal özgürlük ile erken emeklilik arasındaki farkları anlattı

Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, finansal özgürlük ile erken emeklilik arasındaki farka dikkat çekti. Sunulan opsiyonlar belirtilirken, bu yolculuğa çıkan herkesin bu konuyla yüzleşmesi gerektiğinin altı çizildi.

Güncelleme:

   Hisse senedi ve eurobond yatırımcısı Bay Tutumlu, X hesabından finansal özgürlük ile erken emeklilik arasındaki farkı paylaştı. Mutluluğa ulaştıracak sihirli bir değnek olmadığı işaret edilirken, zenginlerin çalışmaya devam ettiği aktarıldı.

   Finansal özgürlüğün kişiye hayatını yaşama şeklini belirleme seçeneği sunduğunu dile getiren Bay Tutumlu, değerlendirmesinde

"Biraz finansal özgürlük ve erken emeklilik farkları hakkında konuşalım istiyorum.
Çoğu kişi için finansal özgürlük deyince akla gelen şey zenginlik/çalışmamak ve yan gelip yatmak oluyor.

Halbuki etrafımıza baktığımızda çok zengin olduğu halde arı gibi çalışan insanlar görüyoruz. Burada bir ikilem var gibi değil mi? Aslında değil. Açıklayayım.

Finansal özgürlük kişiye hayatını yaşama şeklini belirleme seçeneği sunar. Eğer yaşama amacınız sürekli yan gelip yatmak ise bunu da yapabilirsiniz. Şu anda Gonçarov'un Oblomov kitabını okuyorum. Okuyanlar bilir, kitabın ana kahramanı İlya İlyiç bu karakterde birisi. Fakat bu tip insanların çok azınlıkta olduğunu düşünüyorum.

Geriye kalan çoğunluk ise öyle veya böyle çalışmaya/bir işle meşgul olmaya devam edecektir. Fakat ikisi arasındaki fark şu. Finansal özgürlüğe sahip değilken size verilen veya sorumluluğunuz dahilindeki işi belli kurallara ve saatlere yapmak zorundasınız. İşvereniniz işe şu saatte geleceksin dediğinde buna itiraz şansı yok. Yine izin günleriniz sınırlı, hele eşiniz de çalışıyorsa izin günlerini denk getirip tatil bile yapmak sıkıntı.

Finansal özgürlüğün tek yaptığı size opsiyonlar sunmasıdır. Hayatınızı nasıl yaşamak istediğiniz size kalmış durumda. İsterseniz sevdiğiniz aktivitelerle zaman geçirip faydalı bireyler yapabilir, isterseniz dünyayı gezip bilgi ve tecrübenizi artırabilir, isterseniz de Oblomov gibi yataktan sadece yemek yemek için kalkabilirsiniz.

Bu yüzden finansal özgürlük sizi mutluluğa ulaştıracak bir sihirli değnek olmaktan çok uzaktır. Tam aksine günlük hayatın karmaşasından uzaklaşıp kendinizle yüzleşirsiniz.

Umarım finansal özgürlük yolculuğuna çıkan herkes bu yüzleşme sonucunda hayatının amacını bulup o yönde ilerleyenlerden olur."

ifadelerini kullandı.

Etiketler bay tutumlu
Yorumlar
Kalan Karakter 800