Emeklilik Sisteminde Yeni Değişiklikler Gündemde!

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren, prim gün sayısına göre maaş, kök maaş düzenlemesi ve emeklilik yaşının yükselmesi gibi yeni değişiklikler gündemde. İşte sizlerle emeklilik sisteminde yeni değişikliklerle ilgili bilgiler...

Güncelleme:

Emeklilik sisteminde yeni değişiklikler üzerine çalışmalar başladığı yönünde sinyaller sektör yetkililerinden geldi! ”Peki Emeklilik yaşı yükselecek mi? Emekli maaş formülü ve kök maaş düzenlemesi ne zaman gelecek? Emeklilik sisteminde neler değişecek?” gibi sorunların yanıtlarını ve daha fazlasını haberimizin devamında bulabilirsiniz...

Emekli Sisteminde Neler Değişecek?

Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren “Emeklilik Sistemi” ile ilgili bir dizi değişiklikler üzerine çalışmalar başladığı yönünde sinyaller sektör yetkililerinden geldi. Sektör yetkililerinin emeklilik sisteminde yeni formül üzerine çalışmalar başladıkları yönünde bilgilere ulaşıldı. Emeklilik sisteminde değişikliklere hazırlanırken, söz konusu yeni düzenlemeler dahilinde emeklilik sisteminde daha adil ve kalıcı formüller üzerine durulacağı söyleniyor. Bu konu ile bilgileri ise şu şekilde açıklayabiliriz;

Prim gün sayısına göre maaş düzenlemesinde neler olacak?

Prim gün sayısı yeniden belirleneceği bilgisi verilirken, yeni düzenleme ile birlikte herkese ödediği prim miktarına göre emekli maaş uygulanacak.

En düşük emekli aylığına nasıl bir düzenleme gelecek?

Emekli sisteminde yapılacak düzenlemeler arasında yer alan, en düşük emekli aylığı konusu doğrultusunda, en düşük emekli aylığına bir limit getirileceği ve bu doğrultuda da en düşük emekli aylığına uygulanan Hazine desteği sona ermesi planlanıyor.

Emeklilik yaşı yükselecek mi?

Bu konu ile ortaya çıkan verilerden elde edilen bilgilere göre, kadınlarda 58 ve erkeklerde 60 olan mevcut emeklilik yaşı yapılacak yeni düzenleme ile birlikte, kadınlarda 60, erkeklerde 65’e yükselmesi planlanıyor.

Bu tarzda bir düzenleme gelmesi ile birlikte bu durumun, EYT ile getirilen hakları etkilemeyeceği öngörülüyor. Söz konusu yeni düzenlemelerin ise 2025 bütçesi sonrası ele alınması tahmin ediliyor.

Emeklilere Sosyal Destek İmkanı Sunulacak!

Emeklilik sisteminde yeni değişiklikler üzerine çalışmalar başladığı bilgisi ile birlikte, düşük emekli maaşı alanlara Sosyal Destekler imkanı sunulması planlanıyor.

Söz konusu destekler arasında ise, yol, yakıt, gıda, ulaşım, kira yardımı gibi yardımlar olacağı bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800