Emeklilik Sistemi de Orta Vadeli Program’da Yer Aldı! Emeklilik Sistemi Düzenleniyor!

Emekli olma sisteminde yeni düzenleme: OVP kapsamında, daha uzun süre çalışanlar primleri düşük de olsa yüksek emekli maaşı alabilecek. Yeni dönem yeni düzenlemeler ile ilgili ayrıntılar işte sizlerle…

Güncelleme:

Ekonominin 2025-2027 dönemine dair 3 yıllık yol haritasını sunan Orta Vadeli Program (OVP), Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan programda en dikkat çeken konu ise emeklilik sistemine getirilecek yeni düzenlemeler oldu. Emeklilik sistemiyle ilgili o düzenlemeleri yönelik açıklamaları haberimizin devamında bulabilirsiniz.

Emeklilik Sistemi Düzenleniyor

Yeni dönem yeni düzenlemelerin yer aldığı ekonominin 2025-2027 dönemine dair 3 yıllık yol haritasını sunan Orta Vadeli Program (OVP), Resmî Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. OVP ile emeklilikte yeni bir dönemin sinyalleri dikkatleri çekerken, emeklilik sisteminde aylık bağlama da prim gün sayısı da daha önemli hale geleceğinin sinyalleri verildi.

Bu konuyla ilgili Show ana haber tarafından yayınlanan habere göre, mevcut sistemde emekli maaşları ödenen prime göre belirlendiği ve bu yeni plana göre daha fazla çalışanlar daha fazla prim ödeyenler gibi daha yüksek maaşlar alacağı yönünde çalışmalar olacağı yönünde bilgiye ulaşılırken, yeni düzenleme kapsamında prim-maaş dengesi de yeniden düzene oturtulmaya çalışılacağı bildirildi.

Tamamlayıcı Emeklilik Sistemi De Düzenlemede

OVP ile emeklilikte yeni bir dönemin sinyalleri dikkatleri çekerken, bir süredir gündemde olan tamamlayıcı emeklilik sistemin de Orta Vadeli Program’da yer aldığı gözlemlenirken, program kapsamında süreçle ilgili bilgilere şu şekilde yer verildi;  

Yeni düzenleme ile birlikte, şu anda zorunlu olmayan ve 45 yaş altı çalışanlara uygulanan BES'teki otomatik katılım sistemi, ikinci emeklilik olarak uygulanması planlanıyor. Bu şekilde de yeni düzenlenecek BES ve otomatik katılım sistemleri ile çalışanlar birikimleri için daha fazla getiri sağlayan fonları tercih edebilme olanağı sunulacak. Süre dolduğunda ise isteğe göre ikinci bir emekli maaşı ya da toplu para alma hakkı sunulacak.

Yorumlar
Kalan Karakter 800