“Emeklilerin Banka Hesaplarına İnceleme Başlatıldı” İddiası Doğru Değil!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı. Son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor.” Gibi ortaya atılan iddiaların doğru olmadığını belirterek, açıklama yaptı. Konuyla ilgili o açıklamalar işte sizlerle...

Güncelleme:

Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı mı? Emeklilerin son 5 yıl geriye dönük hesapları kontrol mü ediliyor.” Gibi sorular vatandaşlar arasında son zamanlarda gündem konusu olurken, bu sorulara yanıt, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden geldi.

DMM’den Resmî Açıklama Geldi!

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yapmış olduğu açıklamasında, bazı basın yayın organlarında “Emeklilerin banka hesaplarına inceleme başlatıldı” gibi veya “Son 5 yıl geriye dönük kontrol ediliyor” Gibi yer alan iddialarının doğru olmadığını açıklayarak konuyla ilgili şu şekilde bilgi verdi.

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, “Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın bazı emeklilerin hesaplarının üçüncü şahıslar ya da şirketler tarafından kullanıldığına dair bulgulara ulaştığı” bilgisinin asılsız olduğu bildirerek, Bakanlıkça, emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmadığının açıkladı.

Açıklamada, bakanlıkça emeklilerin banka hesaplarına yönelik herhangi bir inceleme başlatılmadığının altı çizilirken, “Kamuoyunu manipüle etmeye yönelik asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” Diyerek bu tür iddiaların doğru olmadığı açıklandı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800