Emeklilere Ücretsiz Tatil Fırsatı! KYK Yurtları Temmuz’da Ücretsiz!

Geçtiğimiz günlerde, emeklere bir ay boyunca, KYK yurtlarında ücretsiz konaklama hizmeti sunulacağı müjdesi verilmişti! “Peki Emekliler için KYK yurtları ne zaman açılacak? Randevular nasıl alınabilecek? KYK yurtlarında kaç gün kalınabilecek?” Detaylar işte sizlerle...

Güncelleme:

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte emekli vatandaşlar tarafından ”Ücretsiz yurtlar ne zaman açılacak?” sorusu daha fazla merak konusu olurken, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere yönelik yeni hizmetlerin hayata geçirilmesinde birçok paydaşın desteği olduğunu dile getirerek konu ile ilgili birçok soruya açıklık getirdi.

KYK Yurtlarında Kaç Gün Kalınabilecek!

Kredi ve Yurtlar Kurumlarının, yaz aylarında uygun olan yurtların, bir aylık dönemde emekliler için ücretsiz kullanımına açılacağı geçtiğimiz günlerde açıklanmıştı. Yetkililer tarafından yapılan açıklama sonrasında, “Emekliler için KYK yurtları ne zaman açılacak?” sorusu büyük merak konusu oldu!

Konu ile ilgili henüz resmi bir açıklama olmasa da, KYK yurtlarının emeklilerin hizmetine Temmuz ayında açılması bekleniyor. Temmuz ayında, sektör yetkilileri tarafından resmi açıklama gelmesi öngörülüyor. Resmi açıklama gelmesi ile birlikte, milyonlarca emekli 5 gün boyunca ücretsiz istedikleri bölgedeki KYK yurdunda konaklayabilecek.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’na, KYK yurtları, 2023-2024 akademik yılın tamamlanmasının ardından, 81 ilde bulunan KYK yurtları temmuz ayında 1 aylığına emeklilere açılacak. Emekliler konaklayacağı yurtlar belirlendikten sonra rezervasyon sistemi üzerinden başvurularını yapabilecek.

Emekliler Nasıl Randevu Alacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı, bünyesinde bulunan tesisleri ücretsiz olarak tüm emeklilere açmak için çalışmalar hız kazanırken, Emekliler tarafından yoğun ilgi gören, ücretsiz tatil projesi, geçtiğimiz dönemde gençler için uygulanan ‘Seyahatsever Projesi’ modeline benzer bir şekilde uygulanacak.

Gençler, ‘Seyahatsever Projesi’ kapsamında, başvurularını 444 0 472 (ALO GSB) aracılığı ile en az 1 gün öncesinden iletişime geçerek, rezervasyon yaptırmıştı. Rezervasyon sonrasında, tercih ettikleri bölgedeki yurtlarda en fazla 5 gün boyunca konaklayabilmişti. Benzer sistem dahilinde, Emeklilerde konaklama başvurularını ‘ALO GSB’ aracılığı yaparak, 5 gün boyunca ücretsiz istedikleri bölgedeki KYK yurdunda konaklama ayrıcalığından yararlanacak.

Rezervasyon hizmeti, resmi açıklama sonrasında açılacak!

Yorumlar
Kalan Karakter 800